El CN Sabadell cau davant el campió Atlètic Barceloneta

No ha pogut ser. El Zodiac Atlètic Barceloneta ha guanyat la 23ª lliga de la seva història -la 18ª seguida- davant un Astralpool CN Sabadell que queda com a brillant subcampió. Els barcelonins s’han imposat per 13-8 en un partit que ha començat amb un dur 5-1 però en el que els homes de Quim Colet han donat la cara fins a l’últim quart. La final s’havia posat molt difícil amb la derrota per 4-9 en el primer partit de lliga.

La història de la temporada dirà que l’Astralpool CN Sabadell ha quedat subcampió de Lliga, de la Copa del Rei – en la tanda de penals- de la Supercopa d’Espanya (per un gol) i de la Copa Catalunya. Tots els títols han caigut cap a l’Atlètic Barceloneta, implacable dominador del waterpolo espanyol des de fa dues dècades.

L’equip barceloní ha començat el partit com un huracà i abans del minut 5 ja guanyava per 5-1 i obligava el tècnic Quim Colet a demanar temps mort. L’entrenador del Club ha demanat els seus jugadors que actuessin com un equip i no donessin tantes facilitats en defensa.

Sanahuja i Perrone en el primer partit. Autor: D.Jiménez

El Sabadell ha maquillat el marcador al final del primer quart (6-3) amb gols de Bernat Sanahuja i Sergi Cabanas. La millora s’ha fet evident en el segon quart. Munarriz ha fet el 7-3 pels mariners en el minut 1, però després tant Edu Lorrio com els seus companys no han rebut cap gol més fins al descans. En atac, Dusan Banicevic i Sergi Cabanas han ficat al Club en el partit (7-5).

El CN Sabadell ha tingut opcions fins a la recta final del tercer quart (9-7) amb oportunitats, com un golàs anul.lat a Fran Valera per posar-se a un gol. No ha estat així i el Barceloneta amb un parcial de 4-1 ha trencat la final i s’ha emportat el títol per 13 a 8.

Dissabte, la final femenina

Aquest dissabte (12:30 hores), l’equip femení busca la 20ª lliga contra el CN Mataró. Dimarts va guanyar el primer (10-8), dijous va perdre a Mataró (11-10) i ara toca el definitiu a la Bombonera.

13-Zodiac Atlètic Barceloneta: Aguirre (Porter); Famera (2), Matkovic (2), Munarriz (1), De Toro (1), Larumbe (1), Pavillard (1), Fernández (-), Tahull (-) Perrone (3.1p), Biel (2), Bustos (-)
8-Astralpool CN Sabadell: Lorrio (Xavier Teclas); Sanahuja (2.1p), Gil (-), Marcel Teclas (1), Veich (-), Valera (-), Bertran (-), Cabanas (2), Averka (2), Banicevic (1), Bonet (-), Bustos (-).
Arbitres: Buch i Teixidó. Eliminats: Bustos, Famera/Marcel Teclas
Parcials: 6-3, 1-2, 3-2, 3-1

Foto portada: El Astralpool CN Sabadell com a subcampió de Lliga. Autor: RFEN