Nona Pérez ha marcat 4 gols pel triomf del CN Sabadell. Autor: J.Sánchez

El CN Sabadell guanya al Mediterrani i es jugarà el passi a la final de Lliga a La Bombonera

Un gol de la jove Marina Serrano a 3 minuts pel final ha resultat decisiu pel triomf de l’Astrapool CN Sabadell per 11-12 davant el CE Mediterrani. El Sabadell necessitava guanyar després de la derrota de dijous (7-9) al primer partit de semifinals, per no quedar eliminat de la Lliga. Ho ha aconseguit i ara aquest diumenge (12.45 hores), la ‘Bombonera’ de Can Llong ha d’acompanyar un equip que per història només sap el que és jugar finals de Lliga en les dues últimes dècades.

Sense Maica Garcia, sense Maartje Keuning i amb l’equip tocat després de la derrota de dijous arribava l’equip de David Palma a aquesta ‘final’ en un segon partit de semifinal. A més, el cansament de la Final Four de la passada setmana a Grècia amb el subcampionat.

El Sabadell ha anat per darrere pràcticament durant els dos primers quarts. Només l’1-2 amb gols de Sabrina van der Sloot i Nona Pérez donaven el primer avantatge. El ‘Medi’ que tenia una oportunitat històrica de tornar una dècada després a jugar una final de Lliga, s’ha posat de nou per davant el marcador (3-2) al final d’un primer quart on la seva portera Debby Willemsz ha aturat un penal a la seva compatriota van der Sloot.

Nona Pérez decisiva en el moment més complicat
L’equip barceloní ampliava la renta i es col·locava dos gols amunt (4-2). I allà ha aparegut Nona Pérez, amb 18 anys – i dos gols de diferent factura per igualar a 4. El Medi amb dos gols més de Paula Crespí ha replicat (6-4), però entre Nona amb el seu quart gol i Judith Forca amb un gol de penal han deixat en una mínima derrota a l’equador del matx (7-6).

El moment més complicat del Mediterrani-Sabadell
El moment més complicat del Mediterrani-Sabadell amb dos gols per darrera.

D’una jove a una veterana, Maggie Steffens que ha marcat dos golassos a l’inici del tercer quart per donar avantatge al Sabadell (7-8). Irene González, també amb dos gols, s’afegia els millors minuts mentre que l’ex Clara Espar marcava l’unic gol del Medi en aquest quart (8-10).

Quedaven 8 minuts i el ‘Medi’ ha pressionat de valent, reduint primer a un gol (9-10) i després del gol de Judith Forca (9-11) igualant a 11 amb dos de Sarah Puanani, el segon de penal, a 4 minuts del final. El Club ha pogut reaccionar immediatament amb una bona combinació que Marina Serrano – amb el seu gol més important – ha anotat l’11 a 12. Quedaven 3 minuts i 41 segons que s’han fet molt llargs i on a l’última jugada s’ha pogut evitar l’empat i, per tant, els llançaments de penal.

Diumenge (12.45 hores) a Can Llong
Aquest diumenge, l’Astralpool CN Sabadell i CE Mediterrani jugaran el desempat a la Bombonera de Can Llong. El Club s’ho ha guanyat després de ser el primer a la lliga regular mentre el Medi va ser quart.

FITXA TÈCNICA:

11- CE Mediterrani (7+4): Willemsz, Muñoz (1), Viladot, Wolves (1), Toha (2), Rodríguez, Espar (2), Marcos, Grossman (2), Dalmases, Crespí (2), Puanani (3,1p), Trojan
12 -Astralpool CN Sabadell (6+6): Ester; Ortiz, Games, Van der Sloot (1), Serrano (1), Steffens (2), Casado, Maroto, Forca (2.1p), Bonet, Pérez (4), González (2), Carilla
Árbitres: Martín i Jiménez. Exclusions de Toha/Ortiz. Han expulsat amb vermella a Enric Arnella (CNS)
Parcials: 3-2, 4-4, 1-4, 3-2

Foto portada: Nona Pérez, en una imatge del partit de dijous, ha marcat 4 gols davant el Mediterrani. Autor: J.Sánchez