Foto portada: Steffens, en el quart gol del CN Sabadell. Autor: David B.

El CN Sabadell es desfà del Plebiscito i jugarà la final de l’Eurolliga (5-8)

El Club Natació jugarà la final de l’Eurolliga de waterpolo femení aquest dissabte després de vèncer per 5 gols a 8 el Plebiscito Padova en un partit on les de David Palma han mostrat la seva superioritat. Les waterpolistes locals es jugaran el títol a les 13.15 hores contra l’Olympiacos que ha superat el Vouliagmeni en una disputadíssima semifinal (7-8).

Inici amb força del CN Sabadell, amb gol picat per sobre de Laura Teani d’Olga Domènech pocs després del primer minut de partit. Però les italianes s’han refet i han aprofitat la superioritat per exclusió de Bea Ortiz per empatar a un, resultat final del primer quart.

La capitana, Domènech, a punt d'anotar el primer gol. Autor: David B.
La capitana, Domènech, a punt d’anotar el primer gol. Autor: David B.

No acabaven de trobar la porteria les de David Palma, que xoquen amb Teani o els pals. Però el partit s’accelera iniciat el segon quart. Sí troba porta Judit Forca amb l’esquerra als 3 minuts del segon quart per avançar les sabadellenques. El partit s’ha obert i a Ia contra amplia distàncies Bea Ortiz pocs segons després superant per alt Teani. Gol sorpresa de la boia italiana i de nou posa dos de distància Marggie Steffens a l’equador. De nou retalla avantatge el Plebiscito movent bé la pilota en atac. Steffens posa de nou els dos per sobre (3-5) a falta de 2.40 pel descans. Amb aquest resultat, el Sabadell per sobre però sense acabar de marxar, s’arriba al descans.

El Sabadell comença amb força el tercer quart i, clau pel resultat final, segueix ampliant distàncies. Primer Steffens i després Judit Forca posen el 3 a 7 al marcador, que les italianes retallen mitjançant Laura Barzon. És la jugadora que amb tres gols dels quatre italians manté amb vida el Plebiscito. Maica Garcia en una contra marca el 4 a 8 a menys de tres minuts per acabar el tercer quart. Amb aquest resultat, aparentment difícil d’igual, s’arriba al final del quart.

Bea Ortiz, aquest divendres. Autor: David B.

Darrers vuit minuts a la Carles Ibars, amb bon aspecte de públic. Poques opcions ha donat el Sabadell a les italianes de retallar distàncies, mentre que les de Palma seguien tenint ocasions. En un quart sense més història, el Plebiscito ha retallat el resultat final en un gol. 5 a 8 final i cita del Club amb la història aquest diumenge. Les nedadores volen la cinquena Eurolliga.  Hauran de doblar l’Olympiacos, equip dur per antonomàsia.

La final, a les 13.15 hores, a Can Llong, gratuïta en viu pels socis, 10 euros pel públic en general, Esport 3 per televisió i Ràdio Sabadell en ràdio.

Plebiscito Padova: Teani, Barzon, Savioli, Martina,  Queirolo, Casson, Millo, Dario, Grab, Ranalli, Meggiato, Armit i Giacon.
CN Sabadell: Ester, Mati Ortiz, Espar, Bea Ortiz (1), Gisel·la Farré, Steffens (3), Cordobés, Garcia (1), Forca (2), Neushul, Domènech (1), Leiton i Ainara Farré.
Àrbitres: Varkony i Naumov.
Parcials: 1-1, 2-4, 1-3 i 1-0.