Judith Forca ha marcat 6 gols davant Padova. Autor: LEN

Festival de Judith Forca per jugar la final de l’Eurolliga

L’Astralpool CN Sabadell jugarà aquest diumenge (16.00 hores) la final de l’Eurolliga femenina davant l’amfitrió Olympiacos a Atenes, després de vèncer per 9-8 el Plebiscit Padova amb un festival de Judith Forca, autora de sis gols. L’esquerrana, màxima golejadora de tota la competició, ha tornat a demostrar que mai se li arronsa el braç en els moments decisius. Olympiacos ha apallissat a l’UVSE Budapest (18-11) i és el rival a la final.

Tant Padova com UVSE Budapest van anar a Atenes en substitució dels russos del Kinef Kirishi i l’Uralochka Zlatoust, classificats prèviament, però expulsats després de la invasió d’Ucraïna. Judith Forca ha estat clau a la victòria en anotar sis dels primers set gols que va marcar el Sabadell. El Plebiscito Padova ha aguantat el tipus durant els dos primers quarts amb un triple empat amb Forca anotant els tres gols vallesans i Gottardo, Barzón i Centanni els tres italians.

Laura Ester i Mati Ortiz
Laura Ester i Mati Ortiz. Autor: LEN
Maggie Steffens ha marcat un gol davant el Padova. Autor: LEN

Barzón – ex jugadora del Club – ha desaprofitat un penal per a les italianes per situar el 3-4 a l’últim minut del segon quart, al contrari que Forca que ha situat el 4-3 per a les de David Palma a tres segons per a l’intermedi. Aquest gol ha estat el preludi del que va passar al tercer quart amb un parcial de 5-0, amb dos gols més de Forca més el primer de Van der Sloot, Steffens i Pérez per col·locar un contundent 9-3 amb vuit minuts encara per davant. Un tercer quart per emmarcar i últim quart que ha estat tot el contrari.

Padova no s’ha donat per vençut en l’últim quart i amb dos gols d’Ellen Armit, dos més de Centanni i un de Casson es va situar a només un gol quan faltaven 40 segons (9-8). El Sabadell va poder esgotar l’última possessió, després d’una falta italiana, i classificar-se per a la vuitena final a la recerca de la sisena Eurolliga.

Tercera final Olympiacos – Sabadell

Serà la tercera vegada que Olympiacos i Sabadell es vegin les cares a la final de la màxima competició europea.
L’any 2015, Olympiacos va guanyar per 10-9 a Atenes un Sabadell que es va venjar quatre anys després guanyant per 13-11 les gregues a Can Llong.

9-Astralpool CN Sabadell (4+5): Ester; Ortiz (-), Games (-), Van der Sloot (1), Serrano (-), Steffens (1), Sohi (-), García (-), Forca (6,1p), Eggens (-), Pérez (1), González (-), Carilla¨¨
8-Plebiscito Padova (3+5): Teani, Barzon (1), Gottardo (1), Borisova (-), Queirolo (-), Casson (1), Millo (-), Dario (-), Armit (2), Meggiato (-),Centanni (3), Grigolon (-), Giacon
Ârbitres: Wengenroth (Suissa) i Franulovic (Croàcia) . Exclussions de Pérez (m.23), Games (m.25), Steffens (m.28) I Garcia (m.30) I a les italianes Borisova (m.27) i Dario (m.28)
Parcials: 2-2, 2-1,5-0, 0-5

Foto portada: festival de Judith Forca amb 6 gols. Autor: LEN