Foto portada: un moment del partit. Autor: RFEN.

L’Atlètic Barcelona deixa el Sabadell fora de la final de la Copa del Rei

Es van complir tots els pronòstics emparats en una certa lògica competitiva, però bé que s’haurien pogut capgirar perquè els homes de Quim Colet van lluitar com valents per impedir que el totpoderós Atlètic Barceloneta s’alcés amb la victòria per 10 a 8 i arribés així a la final de la Copa del Rei. El Sabadell, eliminat però amb el cap molt alt.

Des del minut inicial amb el gol de Granados, neutralitzat per Cabanas, el partit ha estat un autèntic joc frec a frec entre dos equips que tenen excel·lents plantilles i han preparat bé la competició, ja que, tots dos estan a Europa. És clar que l’At Barceloneta amb una fase classificatòria de Champions recentment jugada, venia a la semifinal molt rodat, però l’Astralpool que prepara la següent eliminatòria d’Eurolliga, tot i la baixa important de López Escribano no ha deixat en cap moment que els mariners s’escapessin en el marcador. El primer quart molt mogut, amb un penal transformat per Fran Valera i molt d’encert per part de Granados i Perrone, es va saldar amb 3-2. Perquè els aficionats es facin una idea, l’eficàcia en jugades de superioritat del Sabadell ha estat un 33,33 per cent enfront del 27,27 per cent de l’At Barceloneta, que això si en jugades d’igualtat ha superat els vallesans.

A la mitja part s’ha arribat amb l’electrònic en 6-4, però en el tercer temps Lluc Bertran, Cabanas, Martino i Elorrio sota els pals han estat determinants per contenir l’empenta de l’At Barceloneta. Mancant l’últim quart el marcador assenyalava 8- 7. Tot obert per als últims 8 minuts.

9-7 de Perrone, 9-8 d’Asensio. Faltava un minut vuit segons, i Aleksic ha marcat el definitiu 10-8, quan molts a la grada pensàvem que es podia acabar resolent a penals si el combatiu Astralpol igualava el marcador. Quim Colet ha expressat la seva satisfacció pel joc desenvolupat pels seus homes. “Hem fet un excel·lent partit, teníem a López Escribano de baixa, i és un element clau per a nosaltres i només puc felicitar els meus jugadors de com s’han emprat, davant d’un equip com l’Atlètic Barceloneta.

Zodiac At Barceloneta. Pinedo, Famera, Granados (3) Munarriz (2) Cellers (1) Larumbe, Aleksic (1) Fernandez. De el Toro, Perrone (3) Lara, Bustos i Coimbra.
Astralpool Sabadell. Lorrio, Cabanas (2) Asensio (1) Martino (2) Sanahuja, Fran Valera (1) Bertran (1) R Valera, Tecles, Ubovic (1) Andion, Bonet i Serrano. Parcials 3-2, 3-2,2-3, i 2-1
Equip arbitral. Jaume Teixidó B. Juan Carlos Colominas i Sergi Borrell.