La celebració de les jugadores que eren a la banqueta al final. Autor: David Jiménez

El CN Sabadell, supercampiones d’Espanya

L’Astralpool CN Sabadell ha guanyat la seva 12ª Supercopa d’Espanya femenina de waterpolo en una final increïble (12-11). L’equip que entrena David Palma ha fet tres quarts de partit molt bons i guanyava per 11-4 a 7 minuts del final. Un parcial de 6-1 al segon quart (8-3) havia posat el títol a tocar. Però un últim quart que ha començat amb 3 gols de penal ha portat a les del Maresme a posar emoció fins el 12-11 definitiu. Laura Ester i Judith Forca han estat escollides com les millors.

CN Sabadell i CN Mataró han rivalitzat en errors –durant els primers cinc minuts sense gols– i en encerts, amb doble avantatge per a les del Maresme (0-1 i 1-2) –a càrrec de Simone van der Kraats i la capitana Clara Cambray– igualat per dos gols de Judith Forca, de penal i a dos segons per finalitzar el primer quart.

El Club ha sortit molt fort al segon quart amb tres dianes, de Bea Ortiz després de tocar en una rival, Forca de contraatac i la italiana Sofia Giustini des de lluny per a un 5-2 en només dos minuts. Un contraatac culminat per Irene González i l’excel·lent defensa i actuació de Laura Ester feien la resta per a les locals.

Judith Forca ha marcat 3 dels primers 4 gols del Club. Autor: D.Jiménez

El Mataró només ha encertat amb el 6-3 de Rita Keszthelyi i encara van caure dues dianes més de Giustini i Bea Ortiz, de penal, per a un tennístic parcial de 6-1 i el 8-3 de l’intermedi. Tant Judith Forca com Anni Espar, dues de les figures dels dos equips, es van col·locar a la vora de l’eliminació abans del descans.

De la golejada als nervis

L’equip de Dani Ballart només havia anotat un altre gol, i una altra vegada de l’hongaresa Keszthelyi a l’inici del tercer quart (8-4). Mentrestant, les jugadores de David Palma han ampliat la golejada amb els dos primers gols de Sabrina van der Sloot i de Maica García, sobre la botzina, per situar el 10-4. El festival de Laura Ester -millor portera de la final- ha estat impressionant.

Laura Ester ha estat escollida com la millor portera de la final. Autor: David Jiménez

Un nou gol de Maica García ha donat el màxim avantatge per a les sabadellenques (11-4) a l’inici de l’últim quart en un instant en què ja no comptaven amb les excloses Mati Ortiz i Giustini. El Mataró, amb tres penals seguits anotats per Van der Kraats i Keszthelyi en els dos primers minuts, s’ha ficat al partit (11-7).

L’afició ha viscut de tot a la piscina gran de Can Llong. Autor: D.Jiménez

Bea Ortiz, amb un xut amb molt poc angle, ha donat aire a les locals en el marcador (12-7) a 4:32 per a la conclusió. Una mica que acabaria sent decisiu. El Mataró ha anat retallant encara més el desavantatge i amb tres nous gols d’Anni Espar, Van der Kraats i Cambray s’han col·locat a només dos gols de diferència quan faltaven 2 minuts (12-10).

Bea Ortiz ha marcat el decisiu gol número 12. Autor: D.Jiménez

El Club ha desconnectat en atac i el Mataró, que fins i tot va jugar amb portera-jugadora, ha desaprofitat un atac abans que Van der Kraats col·loqués el 12-11 mancant 26.9 segons i completant un parcial d’1-7. Finalment, Bea Ortiz ha aguantat la possessió i Maica García ha aixecat a casa la 12a Supercopa d’Espanya.

La foto de família final. Autor: D.Jiménez.

Aquest dijous és el torn de la Supercopa d’Espanya masculina amb la final que es juga entre l’Atlètic Barceloneta i l’Astralpool CN Sabadell a la piscina Sant Sebastià de Barcelona. El Club busca la quarta de la seva història.

12-Astralpool CN Sabadell: Ester (Carrasco); Mati Ortiz (-), Leiton (-), Van der Sloot (1), Keuning (-), Casado (-), Giustini (2), García (2), Forca (3.1p), Bea Ortiz (3,1p), Jurado (-), González (1).
11-Assolim CN Mataró: Terré (Carmona); Morell (-), Van der Kraats (5,2p), Guiral (-), Sevenich (-), Keszthelyi (3,1p), Cambray (2), Nogué (-), Avegno (-), Bertran (-), Espar (1), Clavería (-)
Àrbitres: Ortega i Jiménez. EIiminaron a Mati Ortiz (min.24) i Giustini (min.27)
Parcials: 2-2, 6-1, 2-1, 2-7

Foto portada: la celebració de les jugadores que eren a la banqueta al final. Autor: David Jiménez