El cinema de muntanya torna al Fresc Festival

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

El proper dimarts 17 de juliol tornarà a l’Espai Cultura la projecció gratuïta de pel·lícules dedicades a l’esport de muntanya premiades en l’edició de 2017 del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló.

La sessió comptarà amb tres films que es projectaran en Versió Original i subtitulats en català. La primera proposta serà la projecció de Dessine-moi un chamois, d’Anne, Erik i Véronique Lapied. Explica la història de Colin de 9 anys, quan va a visitar els seus avis, cineastes especialitzats en films d’animals. Al Parc Nacional del Grand Paradís aprèn a fer-se discret, reconèixer les traces, caminar amb grampons o bivaquejar per descobrir els animals que hi viuen. El documental va guanyar el Gran Premi 2017, Premi FEEC a la millor Fotografia i Premi Boreal al millor Guió.

La segona proposta és The eyes of god, d’Olaf Obsommer (Alemanya, 2016), que va obtenir el premi Cervesa del Montseny al millor film +Xtrem. The Eyes of God és el nom que reben unes profundes gorges situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Un potent equip internacional de caiaquistes extrems en fa el descens durant deu dies. Una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d’error.

Fresc Festival

La darrera proposta del cinema de muntanya, és la guanyadora del Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017, Dhaulagiri, ascenso a la montaña blanca’, de Cristián Harbaruk i Guillermo Glass (Argentina, 2017). El documental mostra una expedició argentina formada per quatre membres -Guillermo, Christian, Sebastián i Darío– mentre intenten l’ascensió del Dhaulagiri. Darío, mor en l’intent. Retornats a casa, les imatges es queden sense editar. A l’any 2016 Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.

FITXA TÈCNICA

Nom: Cicle BBVA de Cinema de Muntanya
Gènere: Documental.
Data: 17 de juliol del 2018.
Hora: 19 hores.
Lloc:  Auditori 3 de l’Espai Cultura Sabadell
Preu: Gratuït.