Elaboració de la coca de llardons, aquest dimecres, a Cal Sallés. Autor: J.d.A.

12 bons llocs on comprar la coca de Sant Joan

On fan la millor coca de Sant Joan de Sabadell? La pregunta no és gens fàcil perquè gens fàcil és la unanimitat quan tot és opinable. Però a tenor del que hem preguntat a les nostres xarxes, hi ha alguns patrons comuns. Sempre hi ha llocs que es repeteixen més que altres i que agraden la nostra comunitat de més de 20.000 seguidors a Facebook i prop de 2.000 a Instagram (ja sabeu que a març ens van robar el compte amb 16.000 seguidors i l’hem hagut de refer de bell nou). No us podem dir on fan la millor, però sí una dotzena d’establiments on la fan molt i molt bé.

Del sud al nord de Sabadell hi ha diversos establiments que tenen una clientela fidel pel que fa a les coques de Sant Joan. En aquesta ocasió hem preguntat especialment on fan la millor coca de Sant Joan a la ciutat.

El Top 3

Si haguéssim de fer un Top 3 amb les vostres opinions, serien aquests tres establiments. Una de les coques més recomanades, potser la que més, es fa al forn de Pa Sant Jordi, a Can Rull. Està al carrer Plutarc, 28. Cantonada amb el carrer de Juvenal. Ens recomanen molt la de crema. Però molts també parleu de la coca de nata, la de llardons o cabell d’àngel.

Pel que fa a la crema especialment destacada és la coca del Forn Freixenet, al carrer de Bonavista 94, al barri de Covadonga. “Artesana i amb bona relació qualitat-preu”, ens diuen els seguidors. Completaria el podi cal Sallés, o oficialment la Pastisseria Sallés (Escola Industrial, 15), al Centre, una de les pastisseries més antigues de la ciutat si no la més antiga, que es repeteix en moltíssimes opinions.

Altres llocs destacats

Al sud, en molts casos, ens recomaneu la pastisseria La Palma, tot un clàssic de la carretera de Barcelona 572, a la Creu de Barberà, amb local també a Barberà del Vallès i al centre comercial de Sant Cugat. “I es troba a faltar la Barón”, una pastisseria enyorada que va tancar fa uns anys al carrer Lope de Vega.

Pujant per l’avinguda de Barberà, dues parades. Per una banda, el Forn Benet (avinguda de Barberà, 81). Per l’altra, diversos ciutadans recomanen també la Pastisseria Sant Jordi (Sol i Padrís, 68; Avinguda de Barberà, 106). “La de crema, la de nata i sobretot la de trufa”, ens diuen a Facebook.

Foto portada: una coca de Sant Joan, abans de fornejar. Autor: J.d.A.
Foto portada: una coca de Sant Joan, abans de fornejar. Autor: J.d.A.

Al Centre molts ens recomaneu la coca del recuperat Forn de Sant Jaume (Àngel Guimerà, 9). I el Forn Carreras (plaça Sant Roc, 5 i també al carrer Sant Pere, 39). Sortint del Centre cap a La Creu Alta, la Fleca Valls (Via Massagué, 60). I ja a La Creu Alta, el forn Portell (Vila Cinca, 83), del qual ja ens vam recomanar anteriorment el croissant.

Cap al nord, ens recomaneu la pastisseria Joan, al número 8 de l’avinguda de la Concòrdia. “Coques farcides al moment, fins i tot ve gent de fora Sabadell a buscar-les”, ens dieu. I al nord ens recomanen el Forn de Pa Avinguda, a l’avinguda de Matadepera, 260. “Tot artesanal”.

Nota de la redacció: aquest contingut es fa a partir de les respostes dels lectors de l’iSabadell i no hi ha cap finalitat publicitària ni econòmica al darrera de les recomanacions.

Informació relacionada:

Foto portada: elaboració de la coca de llardons, aquest dimecres, a Cal Sallés. Autor: J.d.A.

Comments are closed.