Foto portada: interior de la pastisseria Genescà, aquest dijous. Autora: Alba Garcia.

5 llocs on fan bé la Mona de Pasqua

El Gremi de Pastisseria de Barcelona estima que aquest any es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants als de l’any passat. Entre les que tenen més sortida hi ha tot l’univers Bola de Drac, a causa de la mort del seu creador, Akira Toriyama. I és que molts nens dels 90 ara són padrins. També el personatge Stich, de la pel·lícula Lilo & Stich, la futbolista Aitana Bonmatí o Barbie. I a Sabadell té atractiu la mona del Llaminer que comercialitza Genescà, a la Rambla.

Els aparadors de les pastisseries ja fa dies que tenen mones exposades, perquè la seva venda “en els últims anys s’ha repartit molt”, explica el terrassenc Zaguirre, del Gremi de Pastisseria provincial. Amb tot, apunta que “les jornades fortes” es concentraran entre Dissabte Sant i Diumenge de Resurrecció, “però sobretot Dilluns de Pasqua”. Els preus són similars als de l’any passat, quan ja es va repercutir l’elevat increment de preu del cacau (un 55 per cent en un any), els ous (un 30 per cent) o el sucre (un 16 per cent).

La Mona del Llaminer, aquest dijous. Autora: Alba Garcia Barcia.
La Mona del Llaminer, aquest dijous. Autora: Alba Garcia Barcia.

Aquest any a Sabadell destaca la sempre enginyosa pastisseria Genescà. Fa setmanes que ha posat a la venda la mona del Llaminer, l’exitós personatge nadalenc de la productora Events SBD amb l’impuls per l’Ajuntament des de l’any 2021. Ara ja no només és un producte nadalenc sinó gairebé permanent. Una mona de xocolata blanca amb la figura del Llaminer serigrafiada amb tinta alimentària.

Per altra banda, també hem preguntat als nostres lectors, tant a Facebook com a Twitter. Dos establiments són els que més consense generen:

Benet Forners. Artesanals i a mes de la típica de Sara, fan la tradicional d’ou dur. Ous, figures de xocolata elaborades a ma. Plomes, pollets”, diu Carmy Giró a Facebook. Amadora Sánchez destaca les seves “figures de xocolata artesanals”.

Bona part dels participants han recomanat un altre establiment clàssic: Sallés, al carrer de l’Escola Industrial. “Saben combinar amb subtilesa els sabors de tota la vida amb les noves tendències”, apunta @xavijord a Instagram. Montse Morales recomana la pastisseria Joan de la Concòrdia. Finalment, @adrianapeke_ apunta des d’Instagram la pastisseria creativa Molycakes, entre Can Llong i Ca n’Oriac (Budapest, 89): “saben plasmar totes les teves idees no només per la mona sinó per qualsevol altra cosa”.

Foto portada: interior de la pastisseria Genescà, aquest dijous. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.