Entrepà Gabaldà

El millor entrepà d’autor d’Espanya es prepara a Sabadell

El millor entrepà d’Espanya el fa un sabadellenc. Jordi Gabaldà ha guanyat la VIII edició del concurs Entrepans d’Autor amb el “Fini Pastrami” del restaurant Immoral, al Centre. Es tracta d’una versió millorada d’un dels seus clàssics, el pastrami de vedella, i pensada per consumir a la primavera. De fet, l’Embassa’t de la setmana que ve serà l’última oportunitat per fer un mossegada al millor entrepà d’Espanya. L’any passat, Gabaldà va quedar finalista al mateix congrés culinari, el Madrid Fusion. L’any 2019 també va estar prop del títol que ha aconseguit aquest dimarts. En totes tres edicions, el cuiner ha recorregut al fumat per presentar la seva obra mestra.

El cuiner sabadellenc Jordi Gabaldà ha conquistat al jurat del concurs Madrid Fusión amb un entrepà de ventresca fumada, espàrrec blanc, col xinesa, mostassa artesanal, salsa teriyaki, formatge suís i la Fogassa Cervesa de Cereal Bakery. El “Fini Pastrami” és el millor entrepà d’autor de tot l’Estat i ha estat pensat exclusivament per aquest concurs.

“Volia presentar un dels nostres clàssics, però alhora innovar amb quelcom diferent. Per això vaig canviar el pit de vedella per la ventresca. La tonyina és el més similar a la carn i en els dos casos utilitzo el que seria el pit de l’animal” explica Gabaldà.

Enguany és la tercera vegada que Gabaldà es presenta a aquest concurs estatal. El sabadellenc vol fomentar els entrepans de qualitat i, de fet, el “Fini Pastrami” requereix moltes hores d’elaboració: 24 hores perquè fermenti el pa + 6 hores per fumejar la tonyina + 45 dies per aconseguir la mostassa artesana. Per contra, el preu d’aquest entrepà és de 10 euros.

“M’agrada oferir productes de qualitat i de temporada. Per això el ‘Fini Pastrami’ ja no estarà disponible d’aquí a dues setmanes, quan s’acabin els espàrrecs blancs. Aleshores substituirem els ingredients per altres que tinguin la mateixa textura, però siguin de temporada”, avança l’autor del millor entrepà d’Espanya.

El sabadellenc destaca que “fa cuina de carrer a preus assequibles”. El ‘Fini Pastrami’ és fàcil de fer, molt variat, però on els ingredients no es trepitgen entre ells, segons el seu autor. Tot i això, també reconeix que no és un entrepà fàcil de fer a casa i bàsicament assenyala a la ventresca fumada i a la mostassa casolana com els principals reptes. L’any passat va participar al Concurs Entrepans d’Autor amb ‘Weina’, que porta botifarra fumada amb espècies, cansalada i formatge emmental. La primera vegada va presentar un exemplar força atrevit, però poc comercial: sardines fumades amb marihuana.

Concurs Madrid Fusion 2021. Autor: cedida.
Concurs Madrid Fusion 2021. Autor: cedida.

Jordi Gabaldà era el propietari del restaurant Contrast, també al Centre. Després de 10 anys a Sabadell, va abaixar la persiana perquè volia canviar d’aires. Aleshores va obrir les portes de l’Immoral, al carrer d’Advocat Cirera, que és a qui ha representat a Madrid Fusion 2021. Ahir Gabaldà no només va guanyar un dels majors congressos culinaris d’Espanya, sinó que també es va endur 1.500 euros.

Foto portada: Concurs Madrid Fusion 2021. Autor: cedida.