Gelat de l'Artigiano. Autora: Sara Cordero.

On fan els millors gelats de Sabadell? Troba aquí la resposta

El Passeig de la plaça Major és la milla d’or de les gelateries de Sabadell, almenys en l’opinió de la comunitat de seguidors del nostre digital a Facebook (21.000 seguidors) i Instagram (uns 2.000 seguidors). I és que en els darrers dies us hem preguntat quina és la millor gelateria de la ciutat i moltes respostes ens porten al rovell de l’ou de Sabadell.

La millor gelateria de Sabadell està situada al Passeig de la plaça Major, 59. És la Gelateria Italiana Olivier, també coneguda simplement com “la italiana” per alguns lectors. Una quinzena de participants a l’enquesta ens han assenyalat aquesta gelateria clàssica del Passeig. “Dues generacions de tradicional gelat italià. Incomparable!”, ens diu Ivan Sbd des de Facebook. Gelats de tota la vida en una gelateria més que clàssica, i petita, amb aires dels anys 90 on encara si es tanquen una mica els ulls es podria recordar l’enyorat sortidor d’aigua desaparegut del Passeig.

Gelat de la Gelateria Italiana Olivier. Autora: S.Cordero.
Gelat de la Gelateria Italiana Olivier. Autora: S.Cordero.

El Passeig completa algunes de les propostes més votades. Sense canviar ni de vorera, i a quatre passes de l’Olivier, també un clàssic sabadellenc. Gelats i Torrons Vídua Asensi al Passeig de la plaça Major, 39. També se la coneix popularment com “Els torrons” o La Jijonenca pel vincle amb el torró de Xixona. Tot i que ara té una estètica moderna, és un dels pocs establiments centenaris que queden a la ciutat. Molt més nou, perquè va obrir fa pocs estius, però també al Passeig i també a la mateixa vorera a més de molt recomanats són els gelats de l’Artigiano. Alguns lectors destaquen que tenen gelats sense sucre o aptes per a diabètics.

Foto portada: un gelat de la gelateria Vídua Asensi, al Passeig de la plaça Major, aquest dimecres. Autora: Sara Cordero.
Un gelat de la gelateria Vídua Asensi, al Passeig de la plaça Major, aquest dimecres. Autora: Sara Cordero.

Baixant per la Rambla, i deixant enrere l’establiment de la mítica i desapareguda Capricci (i les seves camises tropicals), que ara és una altra gelateria, diverses persones destaquen Genescà (Rambla, 152), especialment el seu gelat de belgues com no podria ser d’una altra manera en aquesta conegudíssim establiment, on proliferen també els granissats i orxates a un preu molt i molt competitiu per les tardes d’estiu.

I fora del Centre?

La nostra comunitat ens recomana tres gelateries fora del Centre. De fet, la segona gelateria més puntuada està a La Creu Alta, en un dels carrers interiors entre l’Eix Macià i la Ronda Zamenhof. Es tracta de la Gelateria Venezia (Pare Rodés, 6). Un espai també clàssic, obert l’any 1983, on també es pot fer una beguda o berenar. Hi ha gelats artesanals tot l’any. Pròpiament a l’Eix Macià, ja tocant la Concòrdia, els lectors també recomanen un clàssic. Tropicale, a Francesc Macià, 43. Alguns li diuen ‘Tropicana’ i d’altres ‘Tropical’ però tots es refereixen a aquesta gelateria que fa cantonada prop dels cines de l’Eix Macià.

Al sud, un bon grapat dels nostres lectors ens recomanen Dolcezza (Avinguda de Barberà, 371). “Impressionant el gelat de cafè”, ens diu un seguidor a Instagram. “Deixa de buscar”, assegura el gastrònom sabadellenc Juan Reyes. És una gelateria que va obrir l’any 2012, també artesanal.

Finalment alguns lectors ens recomanen, però no diuen el nom, un parell de gelateries de l’avinguda de Matadepera. “Les dues que hi ha són boníssimes”, ens diu Mónica Mena a Facebook. “La millor de la ciutat està a l’avinguda de Matadepera”, assegura Ana González també a la xarxa Facebook. Amb tota probabilitat, es refereixen almenys a la Gelateria Ca n’Oriac (Avinguda Matadepera, 162).

Nota de la redacció: aquest contingut es fa a partir de les respostes dels lectors de l’iSabadell i no hi ha cap finalitat publicitària ni econòmica al darrera de les recomanacions.

Més informació:

Foto portada: gelat de l’Artigiano. Autora: Sara Cordero.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.