Foto portada: panellets de pinyons de Sallés. Autora: Alba Garcia.

La ruta dels panellets: quin és el millor establiment? Aquí les vostres respostes

Arriba la castanyada, han baixat una mica les temperatures, i és temps de panellets. Molta gent, potser cada cop més, se’ls fa a casa. I de fet el propi Gremi de Pastisseria reconeix que la quantitat de panellets comprats va a menys amb el pas del temps. No obstant, la tradició està molt arrelada i molts sabadellencs compren els panellets.

Quins són els millors establiments per comprar panellets a la ciutat? Us ho hem preguntat en les darreres hores, a través d’una enquesta i també a Facebook i Instagram. Aquestes són les vostres opinions.

L’establiment que més ens recomaneu és La Palma Pastisseria (carretera de Barcelona, 572), tot un clàssic del dolç de la zona sud de Sabadell, però també a Barberà i Sant Cugat, on tenen establiment. “Tenen una gran varietat de panellets que surten de l’estàndard. I el sabor i textura és increïble”, ens apunta un lector. Més de la meitat de les persones que han contestat l’enquesta aposten per la pastisseria de la Creu de Barberà.

D’altra banda, també té un gran predicament la pastisseria Sallés (Escola Industrial, 15). Ens el recomaneu un terç dels que ens heu respost, amb victòria a Instagram i Facebook. Consultada la pastisseria, ens asseguren que els panellets més venuts sempre són els de pinyons, seguits dels d’ametlla i en tercer lloc, el de coco. D’altra banda, estrenen aquest any un panellet anomenat Sakura, d’arrel japonesa, fet de matcha i cirera. També tenen panellets propis, com de mojito i festuc.

La pastisseria Sallés, al centre de Sabadell, preparant panellets. Autora: Alba Garcia.
Panellets de festuc, al Sallés. Autora: Alba Garcia.

Sallés i La Palma agrupen bona part des recomanacions. Encara hi ha una tercera via, lluny dels altres dos locals, però també distanciat dels perseguidors. Està a la Rambla i és Genescà (Rambla, 152). Ens destaqueu especialment el seu “equilibri entre la qualitat i el preu”, apunta Montse Moya a Facebook.

Més enllà del Top 3: recomanacions a tota la ciutat

Sobre la resta de locals, hi ha recomanacions a tota la ciutat. De ben segur que en trobeu no gaire lluny. Al sud, i fora de La Palma, ens arriben bones opinions de Cristóbal Forner’s, gairebé al límit amb Barberà (Manuel Folguera, 20). Enfilant per l’eix central, la pastissseria Sant Jordi (Avinguda de Barberà, 106; Sol i Padrís, 68). I encara a l’Eixample, forn Benet (avinguda de Barberà, 81). Al barri de Gràcia, Cal Forner (Manso, 31). Al Centre, a banda de Sallés i Genescà, el forn de Sant Jaume (Àngel Guimerà, 9) i els dos locals d’ArtBo (Tres Creus, 105; Ronda Zamenhof, 98).

I cap al nord, dues recomanacions. Per una banda, la Pastisseria Joan a l’avinguda de la Concòrdia, 8. I al districte 3, Forn de pa Avinguda, a Sant Julià (avinguda de Matadepera, 260).

Es preveu mantenir les vendes

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu mantenir les vendes de panellets de l’any passat, amb almenys 250 tones. Destaquen que la castanyada i Halloween conviuen amb normalitat. “La joventut fa el Halloween, però amb panellets”, diu el seu president, Antoni Bellart.

La pastisseria Sallés, al centre de Sabadell, preparant panellets. Autora: Alba Garcia.
Els panellets d’ametlla, tot un clàssic. Autora: Alba Garcia.

El pastisser destaca que el marge de benefici s’escurça any rere any i que en aquesta campanya no s’han apujat els preus, malgrat l’elevada inflació, que ha fet augmentar el cost del sucre i els ous. “Per sort, el pinyó ha baixat” i això ha motivat que no s’hagin tocat els preus de venda. Aquest panellet continua sent el “rei” però també el de cafè, ametlla i coco. Entre les novetats generals, els panellets de músic, de llimona i festuc i o els de tè verd, rom, cirera, tiramisú i xocolata, entre d’altres.

Bellart explica que el consum d’aquest producte ha anat reduint-se a les llars. “Abans es menjaven 20 o 25 panellets, i avui en dia amb 3 o 4 per persona ja fan”, diu. Bellart entén aquest comportament en un context d’inflació, però considera que malgrat tot, “aquesta diada gaudeix de bona salut”.

Nota de la redacció: aquest contingut es fa a partir de les respostes dels lectors de l’iSabadell i no hi ha cap finalitat publicitària ni econòmica al darrera de les recomanacions.

Més informació:

Productes de temporada:

Comments are closed.