Foto portada: personal atenent a una dona en una residència. Autor: AMIC

Catalunya necessita urgentment personal per a atendre a gent gran en les residències pel coronavirus

El departament d’Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat – o bé els que no tinguin titulació però sí voluntat de col·laborar en la seva cura- perquè, davant la situació d’emergència, es dirigeixin a ells per a reforçar els equips que treballen en les residències.

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents en aquests centres. Segons xifres del passat dijous, 3.702 dels més de 75.000, que representa el 5 per cent, estan aïllats o tenen símptomes de Covid-19. “La principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”, ha assegurat el secretari d’Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

Totes aquelles persones interessades poden enviar el seu currículum a rrhh.covid.tsf@gencat.cat o bé dirigir-se a la pàgina web del Servei Català d’Ocupació (SOC), en la borsa de treball del SOC.

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció de les persones grans. Per això, aquelles persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè estiguin preparats per a això.

A aquesta crida d’urgència de la Generalitat s’ha sumat l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) que afirma que ‘necessita incorporar a treballar’ de manera immediata a persones, amb titulació o sense ella, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya però especialment a la zona de Barcelona.

Per a acollir a aquests treballadors i treballadors en els dies laborables, s’han condicionat hotels prop de les residències. L’associació també ha posat un correu electrònic on enviar els currículums ocupacio@acra.cat.

Foto portada: personal atenent a una dona en una residència. Autor: AMIC