Microrelats

Aquests són els resultats del 6è concurs de microrelats de iSabadell

La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell
La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell

El diari digital iSabadell ha realitzat en les darreres setmanes el seu sisè concurs de microrelats, que patrocina la llibreria PAES. En aquesta ocasió hem rebut una quarantena d’originals, la gran majoria en llengua catalana (més del 75 per cent del total). 

La secció de cultura del diari digital, formada per Edu Beltran, Josep Asensio i David Bisbal ha valorat els relats, segons les bases del concurs. Els guanyadors tenen dret a un val per a la compra de llibres a la llibreria PAES. Ens posarem en contacte amb ells per correu electrònic. Podeu trobar les ‘Bases del concurs‘ a l’enllaç.

Relats guanyador en llengua catalana

En aquesta ocasió s’han rebut una trentena de textos originals en llengua catalana. El relat guanyador es titula Sense lletres, enviat per Illademaians. És aquest:

“Fa poc temps vaig conèixer la Margaret, una noia ben bonica, pintora d’aquarel·les. M’agradà tant que li vaig regalar el que més aprecio: la lletra P. Al vespre, en posar-me a escriure, les pes s’esborraven tal com les anava teclejant. El poema, però, es continuava entenent. Quan estic amb la Margaret, la resta de coses perden importància.

Un altre dia, just abans del moment de màxima glòria, em demanà la erra. Vaig dubtar, però a manca de roses, anells, llibres o res millor per regalar-li, vaig pensar que sense erres els meus versos encara mantenien la seva bellesa. Ja ho arreglaria.

Avui hem estat molt feliços a casa seva. Música agradable i un bon vinet del Rosselló per crear ambient. ‘Vull la E’, em diu, tota seductora. M’ho penso més, encara no sé què fer sense la pe i la erra. Quan em giro per dir-li que no, però, la veig preciosa, despullant-se. Li regalo la E. Ella em somriu i em demana un poema. Les es, les pes i les erres desapareixen tal com vaig escrivint.

L’acabo, angoixat, i el signo. La veig somriure. Quan acabo d’escriure el meu nom, Pere, m’esvaeixo entre les seves mans”.

Val a dir que en aquesta ocasió el premi en llengua catalana ha estat més disputat que mai ja que els membres del jurat han destacat fins a set relats diferents en les seves puntuacions.

Relat guanyador en llengua castellana

Pel que fa a llengua castellana s’han rebut una desena d’originals. El guanyador és titular El vicio de morir i ha vençut per unanimitat ja que ha estat el més puntuat pels tres membres del jurat. Ve signat per Leonora Lavita.

“Mamá, empujada por la vida, se acostumbró a morir tres veces al día: por la mañana, a mediodía y por la noche, siempre después de las comidas. Papá lo hacía una tarde sí y otra no, salvo si había partido, que entonces se la saltaba. Según él, el futbol le hacía revivir. La abuela lo intentó un martes, y nunca más; que ya tenía una edad para andar espichándola sin venir a cuento, dijo. En cambio, mi hermano se volvió un vicioso de expirar; moría y moría sin parar. Y le daba igual que hubiera alguien delante. Hasta Roco aprendió a hacerlo, antes que a traerte la pelota, y estiraba las patas de vez en cuando. Pero yo nunca he dejado de resistirme. Morir por morir me parece un derroche de fallecimiento sin más. Que soy un vividor, dirán en el más allá; lo sé, pero y qué. Me niego a sobrevivir enganchado a la muerte de por vida”.

Entrega de premis

Els guanyadors seran contactats per l’equip d’aquest digital per correu electrònic. Els guanyadors rebran un val de 50 euros per comprar llibres cortesia del patrocinador del concurs, la llibreria PAES. Preveiem fer l’acte d’entrega del premi durant la segona quinzena de juliol.

Durant el mes d’agost, iSabadell publicarà una selecció dels relats més destacats rebuts en aquesta edició. Des de iSabadell agraïm la participació de tots els lectors que s’han animat a participar i els emplacem a properes edicions del concurs.

Gràcies a tots!