diorama ambientat a la guerra de Síria. Autor: David B.

En marxa la 42ª exposició de pessebres

Des del passat dissabte es poden visitar els 46 diorames que formen part de la 42ena edició de l’Exposició de Pessebres, que es pot visitar a l’edifici de l’Acadèmia Catòlica, del carrer Sant Joan de Sabadell.

Una vegada més els pessebristes de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell han obrat el miracle de tenir a punt de revista els pessebres que formen part de la mostra. L’exposició, com és habitual, compta amb un pessebre de benvinguda a la planta baixa i dues sales, la més petita, anomenada sala Duran, s’hi mostren els treballs dels pessebristes més joves de la casa i de petit format. Els primers diorames mostren com es realitzen els treballs de construcció d’un pessebre amb el nou material que s’utilitza per a fer pessebres, el poliestirè extruït d’alta densitat.

La segona sala (Sant Francesc), acull els pessebres de gran format amb diverses escenes de la vida de Jesús, enllaçats amb les tradicions nadalenques i alguns d’ells amb recreacions més contemporànies, això si, no hi falten la molsa, el suro i les figures. Entre les diorames que es podran visitar fins el diumenge 13 de gener de 2019, destaquen per la seva originalitat, un ambientat a la guerra de Síria, un altre diorama que commemorar els 80 anys de la Batalla de l’Ebre i un altre a uns banys àrabs de Tarragona.

La mostra es pot visitar de forma gratuïta els dies feiners de 17:30 a 20:30 hores i els festius de 12:00 a 14:00 hores i de 17:30 a 20:30 hores.

Foto portada: diorama ambientat a la guerra de Síria. Autor: David B.