El croissant del forn de Sant Jaume. Autora: Alba García.

10 establiments per tastar bons croissants

Fa uns dies us vam preguntar on feien les millors patates braves de Sabadell. Aquesta setmana hem passat del salat al dolç i us hem preguntat on es pot trobar el millor croissant de Sabadell. Com és habitual, de respostes n’hi ha moltes. Però també hi ha hagut moltes coincidències.

Sabadell té una àmplia oferta gastronòmica, també pel que fa a forns, obradors i cafeteries. De les més tradicionals i arrelades a la ciutat (Carreras, Armengol, ArtBo, Centenari, Valero…) a les franquícies arribades en els darrers anys o mesos. I com sempre una nodrida xarxa comercial als barris. No és fàcil trobar la unanimitat però aquestes són les respostes que més ens heu dit a Facebook i Instagram a la recerca del millor croissant.

Per trobar un guanyador, hi ha hagut competència. Però finalment s’ha tractat sobretot d’un pols entre dues cafeteries amb un únic establiment a la ciutat. Fins i tot un pols entre dos estils. S’ha imposat amb certa claredat el Forn de Sant Jaume. Malgrat que Google encara el situï a la Rambla (van tancar el seu històric establiment fa més d’una dècada), des de l’any 2016 va reobrir. Ara està una mica, no gaire, més amagat. Al carrer Àngel Guimerà, número 9, cantonada amb el carrer del Sol. “Espectaculars els planxats”, ens dieu a Facebook. El croissant clàssic és de mantega, com els d’abans, i molt cruixent. La seva forma és bastant característica també, amb les orelles molt gran i la part del mig petitona.

Croissanets de Toujours. Autor: Alba Garcia.
Croissanets de Toujours. Autor: Alba Garcia.

El segon local més esmentat per la nostra comunitat és la coneguda com crossanteria de Paris del carrer Tres Creus, oficialment París Toujours Café (Tres Creus, 131). Croissants i sobretot croissanets de diferents cobertures i farcits però sempre bastant almivarats a tocar de l’estació Sabadell Centre i de la biblioteca Vapor Badia. En tercer lloc, també al Centre, la resposta més repetida ha estat assenyalar els croissants de la Pastisseria Sallés, al carrer de l’Escola Industrial, 15. Tot un clàssic sabadellenc. Completen el top 5 la Fleca Martí Portell, entre l’avinguda Onze de setembre i la Gran Via (Vila Cinca, 83), i el conegut Forn Benet, a l’avinguda de Barberà, 81.

L'obrador de la Fleca Martí Portell, el passat dimecres. Autor: J.d.A.
L’obrador de la Fleca Martí Portell, el passat dimecres. Autor: J.d.A.

Algunes opcions més, sortint del Centre. No pocs seguidors ens comenten la qualitat del croissant de Cal Forner, a Gràcia (Manso, 31). També la Pastissera Joan, a l’avinguda de la Concòrdia, 8. A Can Rull, el Forn de Pa Sant Jordi (Plutarc, 8) és també molt valorat. A la Creu de Barberà ens destaquen Cristóbal’s Forner (Manuel Folguera, 20), pràcticament al límit de terme amb Barberà. I per acabar al Centre, el Tros de Pa (Narcís Giralt, 9), que beu del mateix obrador que la Fleca Martí Portell de La Creu Alta, també destacada pels nostres lectors.

Nota de la redacció: aquest contingut es fa a partir de les respostes dels lectors de l’iSabadell i no hi ha cap finalitat publicitària ni econòmica al darrera de les recomanacions.

Més informació:

El croissant del forn de Sant Jaume. Autora: Alba García.

Comments are closed.