Foto portada: un moment d'una Passada de Sant Antoni, fa uns anys. Autor: David B.

Guia bàsica de la Passada de Sant Antoni: horaris, recorregut, novetats

Com cada 17 de gener, Sabadell celebra la Passada de Sant Antoni, el patró dels animals, o simplement la Passada. En aquesta ocasió arriba amb canvis. Hi haurà controls veterinaris i cal inscripció prèvia, el que resulta una incògnita per la participació final de cavalls. En tot cas, la tradició es manté, com també el recorregut i horaris.

La Passada sortirà a les cinc de la tarda des de l’Eix Macià, a l’alçada de la plaça de la Concòrdia. Des d’una hora abans, hi començarà a haver-hi ambient.

El recorregut és el tradicional: Francesc Layret, l’avinguda 11 de setembre, Via Massagué, Passeig Manresa, Passeig de la plaça Major i Rambla fins a la cantonada amb la Gran Via, on faran el tradicional gir de Cal Pané (en honor al mític bar que feia cantonada) i tornaran a pujar fins la plaça del doctor Robert, on haurà acabat cap a quarts de vuit del vespre.

Aquest any la Passada conté una novetat. Per sortir en carro o amb cavall cal inscripció prèvia. Els animals hauran de passar un control veterinari. Se’n faran al carrer de Ribot i Serra, la plaça del Taulí i davant la Torre Millenium. El personal verificarà la documentació i comprovarà que els cavalls estan en bones condicions o que els carros no sobrepassen el pes autoritzat.

Dues colles lideren la Passada a Sabadell: la Colla Vella i la Colla Nova, que aquest any obre la Passada. Al matí, com és habitual, hi haurà la benedicció dels animals a la plaça del Taulí (10 hores).

Afectacions al trànsit

La Passada tindrà afectacions al trànsit. Des de les tres de la tarda fins les sis, es talla l’Eix Macià des de l’avinguda dels Paraires fins la plaça de la Concòrdia. Un cop comenci la Passada, s’aniran tallants els carrers per on passaran els carros. L’aparcament de zona blava al costat del Corte Inglés estarà reservat per les germandats a partir del migdia.

Foto portada: un moment d’una Passada de Sant Antoni, fa uns anys. Autor: David B.

Comments are closed.