Una mujer fantástica

Les 20 pel·lícules d’aquest cinema a la fresca

Els caps de setmana d’estiu presenten una cartellera de 20 pel·lícules que es visualitzaran als diferents barris de la ciutat. Totes les sessions de cinema a la fresca que es facin a La Capella començaran a dos quarts de deu del vespre; la resta les programa l’Ajuntament i comencen a les deu.

El tret de sortida del cinema a la fresca serà el 27 de juny a La Capella de Can Gambús, que projectarà cine cada dijous excepte la primera sessió que serà en divendres. La programació de l’Ajuntament serà itinerant i es vindrà fent cada divendres i dissabte de juliol i agost. El calendari és aquest:

27 de juny

Una mujer fantástica dispararà el tret de sortida de la marató cinematogràfica d’aquest estiu. El drama de Sebastián Lelio va guanyar el Goya a la millor pel·lícula iberoamericana l’any passat. El llargmetratge de ficció es podrà veure a La Capella de Can Gambús.

4 de juliol

Trainspotting està basada en la novel·la de l’autor Irvine Welsh, qui va oferir una visió crítica de la societat de finals del segle XX. La marginació social i la misèria per culpa de l’heroïna són els protagonistes de l’obra. La pel·lícula es podrà veure a La Capella de Can Gambús.

5 de juliol

El Gran Showman arriba a la plaça Doctor Robert el primer divendres de juliol. Per aquells que no puguin assistir-hi, el 3 d’agost a la mateixa hora es tornarà a emetre la pel·lícula davant del Centre Cívic de Sant Oleguer.
Com denota el títol, l’espectacle estatunidenc representa la vida del fundador del circ més gran d’Amèrica. L’any passat va guanyar el premi Globus d’Or a la millor banda sonora gràcies a la cançó This is me.

6 de juliol

Coco és una pel·lícula animada produïda per Pixar i distribuïda per Walt Disney Pictures. Tot i que és una producció del 2017, l’obra inspirada en la festa mexicana del Dia dels Morts s’ha convertit en un essencial del públic infantil i juvenil. Coco es projectarà el 6 de juliol al Parc del Nord i el 23 d’agost a la plaça Drs. Banting i Best.

11 de juliol

Gastón Duprat presentarà Mi obra maestra l’onze de juliol a dos quarts de deu del vespre a La Capella. L’obra maestra fa referència a la idea esbojarrada que el protagonista planteja per salvar la carrera artística d’un amic seu.

12 de juliol

Campeones és una comèdia dramàtica espanyola del 2018. Aquest any, la pel·lícula de Javier Fesser ha guanyat dos Goya: a la millor pel·lícula de l’any i al millor actor de revelació (Jesús Vidal). El film es podrà veure a la plaça de La Creu Alta a les deu del vespre. La sessió es repetirà el 24 d’agost a l’hora de sempre a la plaça Espanya.

13 de juliol

Hotel Transilvania 3 només es projectarà a la plaça Primer de Maig el 13 de juliol a les deu del vespre. L’última comèdia de Genndy Tartakovsky se situa en un creuer, on la capitana del vaixell desperta l’atracció de Dràcula. La pel·lícula va dedicada especialment al públic infantil.

18 de juliol

La muerte de Stalin és una sàtira que Armando Iannucci va estrenar el 2017. Com era previsible, la pel·lícula va ser prohibida a Rússia. Tot i això, va guanyar el Premi del Cinema Europeu 2017 a la millor comèdia europea. El film es podrà veure a La Capella de Can Gambús, al seu horari habitual de cinema a la fresca.

19 de juliol

Wonder és una pel·lícula que fa valdre l’esforç d’un nen amb una deformitat facial per encaixar a una nova escola. Stephen Chbosky remet a la novel·la que Raquel J. Palacio va publicar l’any 2012. Per aquells que no puguin assistir en aquesta primera sessió a la plaça del Treball, Wonder es tornarà a projectar l’últim dia d’agost a la plaça Llibertat.

20 de juliol

Ferdinand és la darrera obra del creador de Rio Ice Age. L’any 2017 va ser nominada a l’Òscar de la millor pel·lícula d’animació. La pel·lícula animada es podrà veure el 20 de juliol i el 2 i 16 d’agost a la plaça Picasso, la plaça del Pi i a la plaça de les Dones, respectivament.

25 de juliol

Ha nacido una estrella és un film conegut principalment per la caracterització de Lady Gaga. La pel·lícula està dirigida per Bradley Cooper i es va estrenar l’any passat. Als Òscars d’enguany va aconseguir vuit nominacions. Es projecta a La Capella.

26 de juliol 

L’últim cap de setmana del mes estarà protagonitzat per Jurassic World. El divendres 26 es projectarà la primera pel·lícula de la franquícia a la plaça Mercat.

27 de juliol

El 27 de juliol es projecta també Jurassic World. Serà a les 22 hores al parc d’Odessa, al barri de Can Llong.

1 d’agost

Todos lo saben es projectarà a La Capella de Can Gambús. Està dirigida per Asghar Farhadi: una de les 100 persones més influents, segons la revista Times. L’any 2012, el director iranià va guanyar un Òscar i un Globus d’Or, ambdós per a la millor pel·lícula de parla no anglesa (Nader i Simin, una separació). Todos lo saben s’emetrà a La Capella.

2 d’agost

Ferdinand és la darrera obra del creador de Rio Ice Age. L’any 2017 va ser nominada a l’Òscar de la millor pel·lícula d’animació. La pel·lícula animada es podrà veure el 2 d’agost a la plaça del Pi, a Ca n’Oriac.

3 d’agost 

Es passarà El gran showman al centre cívic de Sant Oleguer a partir de les 22 hores.

8 d’agost

L’any 2006, El laberinto del fauno va guanyar tres Òscars i també va estar nominada als Premis Goya i Ariel. Guillermo del Toro barreja el drama i la fantasia. El resultat es podrà veure a la sessió de cinema a la fresca de La Capella.

9 d’agost

Los increíbles 2 aterren a la plaça Cristòbal Ramos de Torre-romeu el segon divendres d’agost. En la segona pel·lícula de Brad Brid apareix un nou malvat que amenaçarà la missió de la família Increïble. Es recomana haver vist la primera pel·lícula, Los Increíbles, per entendre l’argument.

10 d’agost

Los Goonies és la pel·lícula que el Richard Donner va estrenar fa 34 anys basant-se amb la història del famós Steven Spielberg. Una colla d’adolescents segueixen un mapa del tresor i, amb això, s’endinsen en un món d’aventures. El “retroclàssic” es podrà veure el deu d’agost a la plaça Benjamín.

15 d’agost

Yucatán és una comèdia espanyola que es va estrenar l’estiu passat. La pel·lícula es projectarà a La Capella a les 21:30h.

16 d’agost

Ferdinand és la darrera obra del creador de Rio Ice Age. L’any 2017 va ser nominada a l’Òscar de la millor pel·lícula d’animació. La pel·lícula animada es podrà veure el 16 d’agost a la plaça de les Dones

17 d’agost

Segon passi de Los increïbles 2, ara a la plaça de Les Termes a partir de les 22 hores.

22 d’agost

Locas de alegria és una comèdia dramàtica italiana de l’any 2016. La història gira entorn dues noies de vides totalment oposades que es fan amigues en un psiquiàtric. La pel·lícula es projectarà a La Capella.

23 d’agost

Es projectarà Coco a la plaça Banting i Best del barri dels Merinals. A les 22 hores.

24 d’agost

Es projectarà Campeones a la plaça d’Espanya. A les 22 hores.

29 d’agost

L’exitosa Bohemian Rhapsody és una producció britànica dirigida per Bryan Singer. Destaca per la presència de Queen i del showman de Freddie Mercury. L’any passat va guanyar quatre Òscars i dos Globus d’Or. La pel·lícula s’emetrà a La Capella.

30 d’agost

Los cazafantasmas, també coneguts com Ghostbusters, apareixeran en escena a la plaça de la Sardana a partir de les deu del vespre. La pel·lícula d’Ivan Reitman va ser la comèdia més taquillera dels anys 80.

31 d’agost

Per tancar el mes d’agost es projecta Wonder a la plaça de la Llibertat, al barri de la Concòrdia. A les 22 hores.

Foto portada: fotograma d’Una mujer fantástica