Foto portada: la confraria del Crist de l'Amor a la processó de Can Puiggener, l'any passat. A la dreta una dona cantant saetes. Autora: Alba Garcia.

Setmana Santa: processó i ‘via crucis’ a Sabadell. On i quan?

La Setmana Santa es viurà amb la intensitat habitual a Sabadell, especialment el Divendres Sant, quan coincideixen les principals activitats, amb dos Via Crucis i la processó de Can Puiggener com a plat fort al vespre i la nit.

Aquests són els horaris i llocs de pas de les activitats de la Setmana Santa.

Via Crucis de les parròquies del Centre des de la Puríssima (9 hores)

Com és habitual, la Germanor Interparroquial de Sabadell de Portants del Sant Crist celebrarà un sentit Via Crucis divendres al matí per les principals parròquies del centre de la ciutat. Així es recordaran els moments de la via de Jesús de Natzaret des que va ser fet presoner fins a la seva crucifixió i sepultura.

El Via Crucis del Centre, l'any passat. Autora: Alba Garcia.
El Via Crucis del Centre, l’any passat. Autora: Alba Garcia.

Començaran a les 9 del matí des de la Puríssima i seguiran pel Passeig Manresa, el Passeig de la plaça Major i el Racó del Campanar fins la parròquia de Sant Feliu. Baixaran en direcció a la Trinitat pel carrer Sant Pau, Sant Pere i Rambla.

Via Crucis de la Fuensanta a Ca n’Oriac (19 hores)

La Germandat Nostra Senyora de la Verge de la Fuensanta organitza un Via Crucis pels carrers de Ca n’Oriac divendres al vespre. Comença a les set del vespre des de la parròquia del Sagrat Cor i segueix pel Passeig Sant Bernat, Bujaruelo, Font Canaletas, Les Garrigues, Arousa, Balaguer i acabarà cap a les 20:30h a la Parròquia del Sagrat Cor.

Processó de Can Puiggener (19 hores)

La processó que es celebra a Can Puiggener és una de les més importants del Vallès Occidental. Malgrat que l’afluència d’espectadors ha baixat en els darrers anys (abans era de milers de persones), continua mantenint el seu atractiu i personalitat pròpia. Aquest any arriba a la seva 63ª edició. Entre els punts d’interès més importants, a destacar-ne tres. En primer lloc, la baixada dels passos per l’església de Sant Roc, salvant les escales i fent uns complicats girs. En segon lloc, l’entorn de la plaça de Granada, on sovint es canten saetes mentre passen les confraries. I finalment, ja gairebé de nit, la rotonda del Puig de la Creu, on totes les confraries es retroben per continuar cap al Pla de Can Puiggener (El llano). Aquests són els horaris oficials:

  • 18:55h a 19:10h: presentació de les imatges i peça a càrrec de la Banda de Música.
  • 19:10h: inici de la processó amb el següent recorregut: sortida Parròquia de Sant Roc. Florit, plaça de Granada, Gibraltar, Baixada de Can Puiggener, Puig de la Creu.
  • 21:00h: trobada a la rotonda del carrer Puig de la Creu amb Archidona.
  • 21:30h: continuar processó per carrers Archidona, Amílcar Barca, Jaume Ninet, Escipió, Archidona, i Florit (Parròquia de Sant Roc).
  • 23:15h arribada a la Parròquia de Sant Roc.
  • 23:30h última presentació de les imatges als assistents a la Parròquia de Sant Roc.

Si voleu fer temps mentre comença la processó, a partir de les cinc de la tarda el Centre Cultural Andalús de la Verge de Gràcia acull una exposició de cartells de setmana santa al seu local, al número 25 del carrer Florit.

Foto portada: la confraria del Crist de l’Amor a la processó de Can Puiggener, l’any passat. A la dreta una dona cantant saetes. Autora: Alba Garcia.