Foto portada: avortament Margarita Pérez. Autor: Cedida

‘Avortament lliure i gratuït’, per Margarita Pérez Costa (Sabadell En Comú Podem)

ARTICLE D’OPINIÓ
Margarita Pérez Costa, Sabadell En Comú Podem

Quan una dona decideix avortar, ja han fallat un munt de coses. Potser informació, control, por, salut, voler ser estimada, valorada, una feina, pertànyer a un grup, aparentar modernitat, valentia.

En la nostra societat, on el patriarcat és plenament vigent, dir no en determinades ocasions pot resultar difícil. El menyspreu, la no valoració dels nostres criteris, el pes de la tradició, la responsabilitat amb la família… ens fan arribar a cedir en moltes ocasions i de vegades quedem prenyades sense voler.

Amsterdam, on l’avortament era legal molt abans que a Espanya, era un dels llocs on anaven les dones que volien avortar. Un cop allà, es trobaven en un lloc on no coneixien l’idioma, amb sensació de culpabilitat, amb por, preocupades pels diners que no tenien i que havien hagut de demanar, en soledat… Quan l’avortament va ser legal i gratuït, molts d’aquests inconvenients es van solucionar. Queda clar que no volem anar enrere.

Encara més greu si ens trobem en una situació de perill violent, a casa, al carrer, al treball, fen esport, al transport, a la discoteca… Davant una violació no pot haver-hi cap dubte, el rebuig ha de ser unànime, la denúncia i la protecció a la víctima inexcusables, però veiem que moltes vegades, encara ens sentim a dir, “alguna cosa haurà fet per merèixer això”.

Com ja he dit en altres ocasions, el feminisme no és el contrari del masclisme. El feminisme és el moviment que neix en resposta al masclisme. És la defensa que durant milers anys les dones hem teixit per protegir-nos de la violència masclista. Si fos el contrari del masclisme, el feminisme perseguiria l’objectiu de castigar, tractar malament i aixafar els drets dels homes, i no és així, perquè el feminisme no lluita contra els homes, sinó contra el patriarcat.

Està clar que la lluita contra el patriarcat no s’atura, no ens aturaran, i el feminisme és la resposta. Hem d’aprendre, d’escoltar, de ser valentes, de ser lliures, d’estar als llocs on es decideixen les coses que ens poden afectar, de ser polítiques, gestores, jutgesses, científiques, presidentes… de manera que el nostre tarannà, la nostra manera de mirar i decidir es tinguin en compte i serveixin per millorar la nostra societat. I així puguem acabar amb aquesta xacra masclista.

Sobre el nostre cos només decidim nosaltres. El dret a l’avortament lliure i gratuït és inqüestionable.

El diari digital iSabadell obre la possibilitat als representants d’entitats, partits polítics i altres col·lectius a enviar articles d’opinió, reservant-nos el dret a la seva publicació. L’espai d’opinió reflexa la visió personal de l’autor de l’article. iSabadell només la reprodueix

Foto portada: avortament Margarita Pérez. Autor: Cedida

Comments are closed.