Canvis en les normes de participació de iSabadell

Del del nostre naixement, el mes de gener de 2012, iSabadell ha volgut ser un espai virtual de conversa, debat i discussió, on tothom pugui expressar-se amb llibertat. Tot i així, no hi ha llibertat sense limitacions que facin possible tenir una conversa sana. En aquest sentit, a partir d’ara farem alguns canvis per preservar un diàleg civilitzat.

Des del primer moment, hem publicat unes normes de participació, confiant en la bona gestió de la comunitat. Tot i així, en els darrers mesos la virulència d’una petita part dels comentaris (especialment protagonitzats per pseudònims amb els quals no podem contactar per correu electrònic) va molt més enllà del debat i la discussió civilitzada que volem pel nostre projecte.

iSabadell ha de prendre noves mesures per garantir una conversa sana i educada al portal, com un hàbit de control de qualitat i de respecte tant als articulistes i opinadors com als comentaristes que compleixen les condicions d’ús.

D’ara en endavant, iSabadell haurà d’aprovar tots els comentaris que s’enviïn al portal abans de la seva publicació. Per tant, els comentaris no seran visibles fins que l’administrador de iSabadell ho autoritzi. Així mateix, també serem més estrictes, especialment amb qui signi amb un nom fals, en l’aplicació de les normes de participació, que us deixem enllaçades i també podeu trobar a l’espai ‘Comunitat’ – ‘Normes de participació i condicions d’ús’ a la portada del nostre diari digital.

Fins aquest moment, hem recomanat tothom a utilitzar el seu nom real així com una adreça de correu real per poder contactar amb els lectors en cas de dubte o necessitat. Ho tornem a fer un cop més ja que considerem que qui signa amb un nom real els seus comentaris serà més curòs i respectuós que qui s’inventa un pseudònim mentre que pot ser igual de crític o apassionat en la discussió.

Finalment, com han fet molts altres mitjans de comunicació, l’administració del portal es reserva el dret a tancar a comentaris alguns articles d’opinió.

Esperem que amb aquests canvis en la moderació dels comentaris aconseguim recuperar la finalitat inicial d’aquest espai: ser una plaça virtual on poder conservar del que passa a la nostra ciutat. Us encoratgem a participar a les informacions i també a les xarxes socials on iSabadell és present.