Punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l'Eix Macià. Autor: arxiu.

‘Anem tard!’

CARTES DELS LECTORS
Anna Griera

Segons s’ha publicat, Sabadell te dèficit de punts de recarrega per a vehicles elèctrics, mentre l’ajuntament admet que els dos actuals son antics però que ja te previst actuar en aquest àmbit.

Recordem que els dos punts existents a la ciutat, van ser inaugurats per l’ex-alcalde  Manuel Bustos l’any 2009, i des de llavors, amb un manteniment de mínims dels ja existents,  no se n’ha instal·lat cap mes.

Davant  la visió  de futur que va tenir l’anomenada època Bustos, l’actual Ajuntament (tres anys al poder) ha admès   que la ciutat no esta adaptada,  i davant de la queixa del propietari d’un taxi elèctric, que ja fa dies que circula per la nostra ciutat,  manifesta el Consistori actual  tenir un projecte que ja està sobre la taula,  el qual  estan estudiant per tal que sigui una realitat amb la instal·lació  d’altres punts. De projectes que estan sobre la taula el món n’està ple, mentre ens assabentem també, que Sabadell està envoltada de poblacions com Castellar, Ripollet, Barberà, etc que ja estan dotades amb aquesta infraestructura, ja sigui per iniciativa municipal, o amb col·laboració de l’àrea metropolitana, etc.

O sigui mentre alguns parlen d’ecologisme, vegem que la ciutat no està preparada en coses molt elementals com per exemple aquests tipus de vehicles elèctrics no contaminants; Però sí començava a estar-ho l’any 2009. Anem tard!!

Per altre part l’arquitecte Manuel Larrosa,  ens va oferir l’article sota el titular Identitat i orgull malalts, una visió  actual de la nostra ciutat, que per encertada i real encara ens dol mes.

“La ciutat esta deprimida, pessimista”, deia l’arquitecte Larrosa, i després de carregar les tintes sobre el “poder imperial de l’ex-alcalde Bustos en una ciutat republicana”. Pot ser alguns, interessadament, han oblidat els molts encerts d’aquella època que va beneficiar tant a la nostra ciutat.

“Però la ciutat es massa morta, un esperit sense orgull, amb remeis de misèria, sense liderat ni projecte. Irreconeixible des del que vam viure en altres temps, dissolta…  ens urgeix un relat fort de ciutat, un liderat manifest, acompanyat d’accions que els sustentin” (Larrosa Dixit). Hi estem totalment d’acord.

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l’Eix Macià. Autor: arxiu.