Maties Serracant. Autor: David B.

El ple crític. ‘Acords i desacords al voltant d’un aparcament’

L’equip de govern tenia pressa, abans d’acabar l’any i enllestir els pressupostos municipals, formalitzar la compra de l’aparcament del Passeig de la plaça Major. L’únic punt del ple ha estat aprovat amb els vots favorables de PSC, Podemos i Junts per Sabadell, l’abstenció de ERC i Cs i el vot en contra de Crida per Sabadell.

De fet, fa cinc anys que el pàrquing estava construït i des d’aleshores ha estat una qüestió pendent que ha convertit, en paraules dels veïns de la zona, aquest espai central en una “pista d’aterratge” àrid i sense personalitat.

La ponent del dictamen, la regidora Mar Molina i el portaveu del PSC, Eloi Cortés han tret pit per aquesta actuació que al seu parer demostra que en sis mesos han fet més que en quatre anys de govern quatripartit. Una afirmació sens dubte exagerada, però que palesa el marc mental del govern municipal respecte a les crítiques d’ERC i la Crida per Sabadell.

Com era d’esperar l’adquisició de l’aparcament ha tingut el suport de Junts per Sabadell. La seva portaveu, Lourdes Ciuró, qui ha aprofitat l’avinentesa per tornar a exposar els seus arguments sobre la necessitat de bastir un projecte de ciutat i revitalitzar el “cor de la ciutat” per tal que recuperi el seu dinamisme cultural i comercial.

Autor: J.d.A
La persiana de l’aparcament, fa uns dies. Autor: J.d.A

Per la seva banda, José Luis Fernández (Cs) s’ha mostrat d’acord amb el fons de la qüestió; és a dir la compra de l’aparcament, però s’ha mostrar molt crític respecte a la manca d’un pla d’explotació i un projecte clar amb dotació pressupostària.

Gabriel Fernàndez (ERC) ha indicat la seva conformitat amb el fons de l’assumpte; és a dir, l’adquisició de l’aparcament, com una “peça útil” per la ciutat però ha mostrat la seva disconformitat amb la fórmula del pagament. Així mateix, ha expressat les tres idees que  han de regir la seva gestió: preu assequible, gestió pública a través de VIMUSA i substituir les places en superfície. El portaveu d’ERC no ha deixat passar l’oportunitat per criticar el “mantra” del govern local, segons el qual “estava tot parat” abans de la seva arribada al poder, quan aquest dictamen, al seu parer, demostra el contrari.

Dissonància de la Crida

Maties Serracant, exalcalde de la Crida, ha posat la nota dissonant respecte tant al fons com a la forma del tema. Així ha criticat l’actual emplaçament de l’estació quan la seva millor ubicació hauria estat el Vapor Turull. També, ha afirmat que no existeix la necessitat de més places d’aparcament al Centre i ha esmentat l’estudi segons el qual el 40 per cent d’aquestes estan desocupades. A més, ha manifestat el seu desacord amb la forma de pagament “trinco-trinco”, quan es podria haver fet a terminis o mitjançant una compensació per les obres que va realitzar l’Ajuntament per condicionar la superfície, estimades en 3,3 milions d’euros. Serracant ha considerat que tot plegat és “un mal negoci” per la ciutat i que s’haurien de plantejar altres usos per l’aparcament.

Del debat de l’únic punt de l’ordre del dia es dedueix que l’anterior equip de govern no va comprar l’aparcament per les discrepàncies entre ERC i Crida.

Foto portada: l’exalcalde Maties Serracant, aquest divendres al ple. Autor: David B.