‘El ple crític’. Metàstasi partidista

A excepció del Pla Director de la Bicicleta, la sessió ha tornat a ser de pur tràmit. Únicament la moció contra la supressió del servei d’oncologia pediàtrica a l’Hospital Taulí ha escalfat els ànims i ha pujat el to del debat.

La sessió s’ha iniciat amb la picabaralla entre l’alcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell) i Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans (C’s), arran de l’habitual record del primer, abans de començar el plenari, dels polítics independentistes presos i a l’estranger. L’alcalde, que ha recavat l’opinió del secretari, ha amenaçat a Hernàndez amb retirar-li la paraula si no es cenyia al tema de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior.

Si no hagués estar per la moció sobre el Taulí aquest plenari podria haver-se anomenat el ple de la bicicleta ja que l’equip de govern ha portat dos dictàmens sobre el tema. Un referit al servei públic d’aparcaments segurs per aquests vehicles i l’altre sobre el Pla Director que contempla una sèrie de mesures per a incrementar l’ús de la bicicleta. Tota l’oposició ha criticat que aquest Pla s’hagués presentat abans d’aprovar l’eternament ajornat Pla de Mobilitat on s’hauria precisat el paper d’aquest mitjà de transport des d’una perspectiva global.

Isidre Soler, de la plataforma Soterrament FGC Ara. Autor: David B.
Isidre Soler, de la plataforma Soterrament FGC Ara. Autor: David B.

La sessió ha continuat, sense pena ni glòria, fins arribar a la moció de la Plataforma Soterrament FGC que reclama convertir en zona verda l’actual aparcament davant l’estació de Gràcia dels FGC i donar continuïtat a l’espai soterrat fins al centre de la ciutat. La moció, defensada per l’exregidor d’Entesa per Sabadell Isidre Soler, ha estat aprovada per unanimitat sense majors dificultats.

Oncologia pediàtrica

La moció contra la retirada del servei d’oncologia pediàtrica al Taulí ha obert la caixa dels trons. A aquesta proposició, impulsada en principi pel PSC, s’han afegit Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell. Tots els grups municipals, llevat dels que conformen el govern de la Generalitat, PDeCat i ERC, ha donat suport a la petició de paralitzar la supressió del servei amb 40 anys d’existència a la ciutat.

Ara bé, si Carles Rossinyol (PDeCat) ha passat el mal tràngol amb certa moderació, Juli Fernàndez (ERC) ha emprat un to agressiu i desqualificador que ha desfermat la indignació de la resta de l’oposició. L’exalcalde i delegat de govern de la Generalitat a Barcelona ha acusat als grups que donaven suport a la moció, entre ells dos dels seus socis de govern, d’utilitzar amb finalitats electoralistes el càncer i els nens. Aquest to agre i colèric de Fernàndez s’ha anat incrementant des de que va haver de deixar a contracor l’alcaldia.

Fernàndez, al ple. Autor: David B.
Fernàndez, al ple. Autor: David B.

En els darrers plens l’oposició ha aconseguit trencar la unitat de l’equip de govern. Fa dos mesos Cs va fer-ho amb la moció sobre SMATSA a la qual s’hi van sumar Unitat pel Canvi i Guanyem. En aquest el PSC ha obtingut el suport d’aquests mateixos dos grups i a més el de la Crida per Sabadell. Això malgrat la desorientació política de l’edil d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, qui ha acusat als socialistes de fer un ús partidista del tema sense adonar-se que estava no només recolzant sinó presentant la moció de la mà d’aquest partit.

La sessió ha finalitzat amb el punt de precs i preguntes. Esteban Gesa (PP) s’ha interessat amb segones intencions sobre la hipotètica compra per part del govern municipal del local l’Associació de Veïns de Torreguitart. Adrián Hernàndez ha tornat sobre la qüestió dels presos independentistes amb la finalitat de mostrar la contradicció de l’alcalde que d’una banda aplica estrictament el Reglament Orgànic Municipal (ROM), però que de l’altra no li importa saltar-se la Constitució i l’Estatut si es tracta d’assolir la independència.

Foto portada: la sessió plenària d’aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.