Providencial Ester aturant aquest penalti. Autor: David B.

‘La cinquena va per vostè, senyor Regués’, per Josep Ramon Costa-jussà

ARTICLE D’OPINIÓ
Josep Ramón Costa-jussà, periodista especialista en natació i waterpolo

El Club Natació Sabadell ha aconseguit aquest migdia una fita memorable, la cinquena Copa d’Europa. Darrere hi ha un esforç incommensurable de les noies que entrena David Palma, però no oblidem l’escola de Nani Guiu, avui responsable del waterpolo a la Federació Catalana o l’entusiasme amb que aquesta Directiva com les anteriors oferiren al waterpolo femení, si em permeteu, perquè econòmicament era més viable que el masculí.

Però els meus records d’aquest migdia han volat cap al llunyà 1975. Mes de maig. L’equip absolut masculí i el juvenil del Natació Sabadell va viatjar a Holanda convidats per la Haarlem per competir en una sèrie de partits amistosos. Vaig tenir al privilegi d’acompanyar-los.

Una tarda, els nois de l’equip holandès ens van instar a assistir a un partit de noies en la qual les jugadores del seu club van disputar el lideratge de la Lliga del seu país. “Waterpolo de dones?” tots preguntàrem. “Sí, han estat jugant des de fa anys”. Vam veure el partit. No ho van fer malament. Abans de tornar a Sabadell vam veure un altre partit.

Domènec Regués va ser el delegat permanent del Club Natació Sabadell en tots els partits de waterpolo i desplaçaments de natació. Tota Espanya el coneixia per el seu caràcter afable i apassionat pel Club. Quan es va assabentar que els holandesos tocaven el waterpolo femení, immediatament volia formar un equip al CN Sabadell, amb les nedadores amb marques més discretes i que podien portar la seva afició i força a l’equip. Fred de Bruin va ser l’entrenador. I així va començar a entrenar. Pero Regúes ho va parlar amb Alled, el delegat del Mediterrani i amb altres delegats d’equips catalans. La idea va ser acceptada. Aviat es van començar a disputar els primers partits, la qual cosa ràpidament va donar lloc a una lliga organitzada.

La llavor es va sembrar des de Sabadell. Avui senyor Regués, la cinquena Copa d’Europa va per a vostè i els que com vostè creien que les noies podrien ser grans waterpolistes.

Foto portada: providencial Ester aturant aquest penalti. Autor: David B.