El somni de Sakamoto

  • Després de celebrar-se la junta extraordinària d’accionistes del club, Sakamoto ha estat escollit per unanimitat president del Centre d’Esports Sabadell.

  • En un projecte a curt-llarg termini espera pujar al Centre d’Esports a la màxima divisió, i complir així el seu somni.

Aquest dimecres, amb el club ja organitzat i la junta directiva amb cares i noms, el Sabadell ha convocat una roda de premsa amb el nou president de l’entitat vallesana. El japonès Keisuke Sakamoto, màxim accionista del club, serà l’encarregat de prendre amb el seu consell, les millors decisions per què el club funcioni de la millor manera possible, i dirigir el seu propi projecte convertit en un somni.

La sala de premsa Miguel Quereda s’ha quedat petita amb tants mitjans de comunicació, ni Horita Massato, que ha estat el traductor durant la compareixença, s’ho esperava.

Sakamoto ha agraït la “bona i gran gestió” realitzada per l’anterior junta, i a Joan Soteras, per deixar el club en tan bones condicions per començar aquest somni, pujar a primera divisió en un període de dos o tres anys. Un projecte ambiciós, però sense pressa i amb l’ajuda de tots. Aquesta serà la manera de treballar del nou consell, que pensa introduir canvis respecte a la gestió de l’anterior junta.

Nous projectes

El nou president te la intenció de convertir el Sabadell en un club important com el Futbol Club Barcelona o el Reial Madrid, però sense invertir només en jugadors. Dins d’aquest projecte el club vol fer créixer el futbol base, ascendint al filial a la tercera divisió, i també potenciar les categories; les infraestructures del club, construir una ciutat esportiva; i també, invertir en els jugadors, que tal com ha dit Sakamoto “si la pilota no entra, el projecte no val, i ells son qui ho han de fer”.

El màxim accionista no espera recuperar la inversió en forma de benefici en un curt termini. N’és conscient. Però sap que el pressupost de l’entitat ha d’augmentar per poder dur a terme el projecte, i gràcies a això i al que passi aquesta temporada, les coses aniran posant-se al seu lloc.

Sakamoto s’ha mostrat comprensiu davant dels seguidors del Sabadell, i entén la seva desconfiança i/o inseguretat de cara a aquest nou projecte. El president ha deixat ben clar que no ve a Sabadell a “llençar els diners” i que “estigui on estigui el club estaran al costat d’ell”.

Foto portada: Keisuke Sakamoto en la roda de premsa. Autor: Roger Benet

One Comment