Sánchez anima Sabadell a “començar de nou”

  • 500 persones assisteixen a la recepció de la Festa Major, a l’Estruch.

  • Sánchez: “al maig la ciutat iniciarà una nova etapa, jo també”.

Unes 500 persones, segons fonts municipals, han participat a la recepció de Festa Major, que aquest any s’ha fet a l’Estruch, un espai cultural que ha servit l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, per a posicionar la cultura com a fil conductor del seu segon i últim discurs de recepció de Festa Major. Parafrasejant Julio Cortázar i també Txarango, cap de cartell de la Festa Major, Sánchez ha animat la ciutat a “començar de nou”.

Sabadell no parteix de zero, ha precisat després, però ha de passar una nova Transició, ell ha dit “de la incertesa a l’esperança” i “per poc que ens hi posem tenim possibilitats en les polítiques energètiques o a l’entorn de la mobilitat, o potenciant el món cooperatiu”. Ha lloat la ciutat que va saber adaptar-se a les successives crisis als anys 80 del segle passat, i ha vingut a dir que cal actualitzar el model:

Tenim per a aquest curs uns quants deures, cal recordar la història, és una necessitat analitzar els problemes actuals i tenim l’obligació de pensar en el nostre futur col·lectiu”, ha dit.

Un futur que passarà per les urnes al maig, quan s’escollirà nou govern. “La ciutat iniciarà una nova etapa, jo també. Es tanca un període i se n’obre un altre”. Sánchez dirà al maig de 2015 adéu a gairebé dues dècades a la política local, després que renunciés a presentar-se a les primàries del PSC davant la manca de suports interns. L’actual alcalde s’ha posicionat també a favor del dret a decidir dels catalans el proper 9 de novembre. Amb consulta pactada i legal. Però votar.

Hem de votar per evitar una altra esperança desfeta que esdevingui en una recança infitina, tant aquells que, com ell [en referència a Pere Quart, a qui citava], somien una pàtria completa com els que pensem que el nostre país ja la té, la plenitud.

Sánchez ha acabat el seu discurs, enmig de la pluja, amb un ‘visca Sabadell i visca Catalunya’ que un parell de persones han complementat amb ‘lliure!’ al final. L’alcalde ha estat acompanyat a l’escenari pels sis portaveus municipals i també pel regidor de Cultura, Quim Carné.

Representants d’entitats, associacions, clubs esportius i d’altres sectors locals s’han concentrat en la tradicional recepció. Aquest any a nivell polític la presència de polítics més enllà dels regidors ha estat molt discreta. Poc més que Josep Maria Sala per part del PSC i l’exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas.

Foto portada: Els portaveus Marisol Martínez (EUiA), Carles Marlés (ICV), Virgínia Domínguez (Entesa), Esteban Gesa (PP), Carles Rossinyol (CiU), Ramon Burgués (PSC), amb Juan Carlos Sánchez, i el regidor de Cultura, Quim Carné. Autor: David B.

One Comment