Josep Ayuso es presenta a les primàries del PSC a l’atac

  • El regidor acusa Marta Farrés de “fugir” del seu equip quan s’havia compromès amb ell. “Ens ha desconcertat”, diu.

  • Ayuso manté que Sánchez “hauria d’haver estat neutral” i recorda que les dues candidatures són hereves de Bustos.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso, ha presentat públicament aquest divendres la seva candidatura a liderar el PSC de Sabadell. Acompanyat de quatre regidors i una trentena de militants, Ayuso ha carregat contra la candidatura de Marta Farrés, a qui acusa d’haver “trencat l’acord i els compromisos que teníem a darrera hora”.

Josep Ayuso manté que Marta Farrés (que dimecres va fer pública la seva candidatura a les primàries del PSC amb el suport de Juan Carlos Sánchez i diversos regidors) s’havia compromès a anar amb Josep Ayuso a la candidatura.

Durant setmanes hem treballat un procés unitari i ara veiem com al darrer minut ha trencat l’acord i els compromisos als que havíem arribat”, ha assegurat aquest migdia en un acte a la seu del PSC de Sabadell.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme ha reconegut que no havia arribat a cap acord amb l’actual alcalde, Juan Carlos Sánchez, ni amb la resta de regidors que donen suport a Marta Farrés (Ramon Burgués, Cristina Moreno, Quim Carné i Joan Manau). Però sí amb Farrés, qui s’hauria compromès a integrar-se en l’equip d’Ayuso fins aquest mateix dilluns a la nit. “Ella era membre d’aquest projecte fins la seva fugida”, ha dit literalment.

No obstant, Ayuso s’ha volgut presentar com el candidat del consens socialista i ha mostrat el seu desig de que el partit surti reforçat del procés de primàries. “Hi ha més coses que ens uneixen de les que ens separen”, ha finalitzat. Ayuso ha assegurat que encapçala un projecte amb “il·lusió, passió, cor i experiència. El millor projecte pel futur de Sabadell”. I ha posat en valor que el PSC sigui l’única formació que fa primàries a Sabadell, a diferència d’altres partits que poden tenir un cap de llista triat a dit “sovint des de fora de Sabadell”.

Amb el suport explícit de Capdevila i Corcuera

Els diputats del PSC de Sabadell han donat el seu suport al tinent d’alcalde d’Urbanisme. El diputat al Congrés, Carlos Corcuera, ha assegurat que va decidir fer un pas enrere perquè Ayuso reuneix consens. En una línia similar s’ha pronunciat la diputada al Parlament, Montserrat Capdevila, que ha definit Ayuso com “planer, franc, accessible, solvent, rigorós i dinàmic”.

Ayuso ha rebut el suport de diputats, regidors i militants. Autor: David B.

Ayuso ha rebut el suport de quatres regidors: Cristian Sánchez (primer secretari del PSC de Sabadell), Anna Carrasco (secretària d’Organització del PSC de Sabadell), Lluis Monge i Carles Bosch. Carrasco, en condició de viceprimera secretària de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a Sabadell ha desmentit que les JSC donin suport a Farrés, com el propi primer secretari de les JSC, Pol Gibert, va afirmar durant la presentació de la candidatura de Farrés.

Així mateix, la candidatura compta amb el suport d’algunes persones implicades en el moviment veinal, com el president de l’AA.VV de Can Llong-Castellarnau, La Roureda o Can Rull. El president d’aquesta ‘entitat, Juan Moreno, ha volgut fer pal·lès el seu suport a Ayuso després que Farrés digués dimecres que havia avalat la seva candidatura. “Ells van treure el seu nom però nosaltres l’hem portat en persona”, ha dit Ayuso en referència al dirigent veinal.

Sobre el suport de Manuel i Paco Bustos

Sent així, Ayuso compta amb el suport de cinc dels 13 regidors socialistes i Farrés té l’aval de sis dels 13 regidors. Només l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el regidor Paco Bustos (primer secretari de la Federació Comarcal del PSC) no han donat el seu suport explícit a ningú. Malgrat tot, l’implícit a Ayuso se’ls hi dóna per suposat.

Ayuso manté que “estaré molt orgullós si ells em donen el seu suport perquè no renegaré del que hem fet des de 1999”. I ha recordat que tant ell i el seu equip com Juan Carlos Sánchez i Marta Farrés formen part d’un projecte que ha estat liderat durant 14 anys per Manuel Bustos.

Sobre les primàries obertes i la igualtat d’oportunitats

L’equip de Farrés demana primàries obertes (on pugui votar la ciutadania i no només la militància). Una fórmula que s’ha fet servir en les primàries socialistes a França i també a Barcelona. Ayuso no s’ha posicionat i ha derivat la decisió als òrgans competents, que són la federació comarcal del PSC i l’executiva nacional.

Ayuso, després de presentar la candidatura. Autor: David B.

Sobre la igualtat d’oportunitats, Sánchez s’ha queixat que l’executiva local donés el seu suport a Ayuso abans d’obrir-se el procés (més info: ‘Sánchez renuncia a les primàries avalant la candidatura de Marta Farrés‘). El regidor d’Esports, en canvi, considera que l’executiva local té entre les seves funcions dirigir el partit.

Ja tenen els avals

El candidat a primàries ha avançat que el primer dia ja va obtenir els avals necessaris per poder ser declarat oficialment candidat a les primàries del PSC. Aquest divendres també ho ha anunciat Marta Farrés. Si és així, el dia 15 seran nomenats oficialment candidats i el PSC haurà de decidir el calendari i format del procés.

Foto portada: el precandidat a les primàries del PSC, Josep Ayuso. Autor: David B.

4 Comments