Neix iSabadell, una finestra que vol ser plaça

Avui, 22 de gener de 2012, iSabadell dóna les seves primeres passes. Comencem en proves una nova aventura informativa a la ciutat de Sabadell. Ho fem amb il·lusió malgrat que són temps difícils. Tots ho sabem. Però també són temps apassionants perquè tot està en qüestió. El món es mou a sotregades, i ara estem al mig d’una. De ben segur que després d’aquesta crisi ni les ciutats ni la política ni els mitjans de comunicació ni els ciutadans seran igual que abans d’entrar-hi. Són temps de canvi, i és apassionant tractar d’explicar i interpretar els moviments.

iSabadell logo

iSabadell neix amb la voluntat d’informar de forma compromesa. Ens agrada la ciutat, amb els seus clars i obscurs. Ens agraden els seus barris i la seva gent. Tractarem de posar l’enfoc en la proximitat, en les històries humanes, en les entitats i en tot el que mou la ciutat dia rere dia. Creiem que si el periodisme vol sortir-se’n d’aquesta crisi ha de tornar als seus orígens, a la complicitat amb el ciutadà, a tenir les orelles obertes i potser l’ego més controlat.

iSabadell neix amb la necessitat d’aprofitar les eines tecnològiques per fer d’una finestra informativa una plaça virtual. No volem explicar la ciutat als lectors. El que pretenem és establir una conversa sobre la ciutat i les seves persones, els seus somnis, esperances i frustracions a partir dels nostres continguts. En aquest sentit, aprofitarem totes les eines al nostre abast, com poden ser el text, la fotografia, el so o el vídeo, a més del que es digui a les xarxes socials o comunitats. I des de ja encoratjem a tothom qui estigui interessat, en participar en el projecte. Volem sumar coneixement.

Finalment, iSabadell neix amb el compromís de ser independent. Veiem Sabadell com una policromia, o un Arc de Sant Martí. No creiem en una ciutat en color de rosa, però tampoc veiem una ciutat negra. Intentarem donar veu a qui no en té gaire sovint i buscar opinions alternatives, sempre des del servei públic com a prioritat. Serem crítics, primer de tot amb nosaltres, però lleials perquè creiem que un mitjà de comunicació local només té sentit si té com a base l’estima al seu voltant i la voluntat de que millori.

Ja acabem. No acostumarem a parlar gaire de nosaltres. Ens agradarà més parlar de la ciutat.

Benvinguts!