Foto portada: ordinadors amb connexió a internet per a nens en un museu de França.

Per les vacances podem ‘desconnectar’ els nostres fills?

iSabadell comença aquest mes d’agost una secció de la mà de la psicologa infantil Mercè Corbella, que publicarà un article sobre educació d’infants i adolescents cada dissabte a les 15 hores. Podeu fer-li arribar suggeriments o propostes de temes a través de redaccio@isabadell.cat.

Vaig llegir un article d’un mitjà de comunicació que comentava que el temps diari d’utilització del mòbil per un adult és de dues hores i per un adolescent de tres. Espontàniament la meva filla de 16 anys, em va sorprendre dient: ‘mama, estan més temps!’.

A l’estiu el temps d’utilització de les anomenades noves tecnologies segurament augmenta. Per vacances es pot ser més flexible amb els nostres fills, sempre que quedi clar que a l’acabar aquest període de descans cal retornar a un ús normal. No hem d’oblidar que aquestes tecnologies les utilitzem igualment els adults com els adolescents i no podem demanar-los que es desconnectin per les vacances quan els pares també continuem pendents d’aquests aparells.

Algunes mesures de prevenció per aconseguir la ‘desconnexió’ poden ser: fomentar la comunicació familiar al tenir més temps per compartir, conèixer els seus interessos, realitzar junts activitats d’oci i d’esport i per suposat establir normes d’us que s’han de respectar com: marcar els temps i els horaris.

Si hem d’escollir un lloc per anar de vacances seria important planificar i negociar sobre l’elecció d’aquest. Això no vol dir que els fills tinguin l’ultima decisió, però sí que ens pot ajudar que si estan d’acord, redueixin les hores que passen ‘connectats’ amb els seus amics.

Com s’ha detectat que els nois i noies amb predisposició a enganxar-se als aparells electrònics tenen tendència a la baixa autoestima i l’aïllament, entre d’altres factors personals i socials, els pares podem aprofitar el temps de vacances per ajudar-los a potenciar l’autoestima i la seguretat en sí mateixos.

Si teniu dubtes o voleu que la Mercè Corbella parli d’algun tema en concret, ens podeu fer arribar suggeriments a redaccio@isabadell.cat i els hi farem arribar.

Foto portada: ordinadors amb connexió a internet per a nens en un museu de França.

Comments are closed.