Marta Morell

‘Podem i el canvi social que el país necessita’, per Marta Morell

ARTICLE D’OPINIÓ
Marta Morell, portaveu del Cercle Podem La Concòrdia de Sabadell

El passat dia 11 d’abril va sortir escollida la nova direcció de Podem Catalunya, amb el sabadellenc Xavi Domènech al capdavant com a nou secretari general. El 4771 vots obtinguts, un 72,73 per cent del total, evidencien l’ampli suport de les inscrites de Podem Catalunya al seu lideratge i al projecte que ha encapçalat.

Un cop coneguts els resultats, ha arribat l’hora de treballar plegades en la construcció d’una organització forta. Una organització on les diverses sensibilitats del partit avancin en una mateixa direcció i on el secretari general i la resta d’òrgans de direcció assumeixin la responsabilitat d’implicar-nos a totes en aquest projecte col·lectiu. Comença així una nova etapa per a nosaltres, una etapa que m’atreviria a vaticinar que pot esdevenir la més important de la nostra curta història i que també ha de ser una etapa decisiva per al nostre país.

No cal insistir en el moment polític que estem vivint, tant a Catalunya com a Espanya. Per tant, ara més que mai, hem de sumar esforços per construir una alternativa de govern al Partit Popular. No hem perdre de vista per què vam decidir donar un pas endavant i crear un nou partit polític. No ho vam fer abstenir-nos: vam néixer per trencar l’statu quo amb la força de la gent. Però per aconseguir-ho, Podem ha de ser una peça clau en la mobilització política i social de les classes populars i també ha de seguir sent un partit moviment, tal i com proposava la candidatura guanyadora en el seu document polític. El nostre propòsit és acompanyar a la ciutadania en les seves lluites i les seves reivindicacions, fent-li costat i demostrant que la gent normal, quan ens organitzem, podem aconseguir resultats extraordinaris, com hem evidenciat darrerament amb les mobilitzacions per unes pensions dignes o durant la Vaga Feminista del 8 de març passat.

Però canviar les coses passa també per canviar cadascun dels nostres municipis. Passa per governar les nostres ciutats i pobles i demostrar que una nova manera de fer política és possible. Tal i com assenyalava el passat dia 7 d’abril a Madrid, a l’esdeveniment En Marcha 2019,  el secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, les eleccions de 2019 ens han de servir per constituir nous ajuntaments del canvi i per governar a les principals comunitats autònomes.  Portar el canvi als municipis és, a més a més, la millor garantia per preparar el canvi en les eleccions generals que previsiblement se celebraran l’any 2020.

Així, ara que ja tenim una nova direcció catalana, és hora de convocar eleccions als òrgans municipals del partit, un pas imprescindible per fer front a les necessitats dels nostres conciutadans i conciutadanes i abordar el nou cicle electoral. És per això que des del Cercle de Podem La Concòrdia hem demanat ja l’obertura d’urnes a Sabadell, per tal de dotar-nos d’una nova direcció local que sigui l’encarregada d’afrontar el repte de preparar les eleccions municipals que tindran lloc l’any 2019.