Foto portada: manifestació del Primer de maig, l'any passat, pel carrer de Sant Antoni. Autor: J.d.A.

‘Primer de Maig, camp de lluita’, per Deborah Serrano (Crida)

ARTICLE D’OPINIÓ
Deborah Serrano del Jesús, membre de la PAHC i número 9 de la Crida per Sabadell.

Dates assenyalades com el Primer de Maig, diada de la classe treballadora, ens fa recordar que les obreres no només patim la precarietat laboral, sinó que aquesta deriva en una precarietat generalitzada.

Dificultats per arribar a final de mes, per pagar els nostres habitatges, pensions indignes, el famós sostre de vidre que patim les dones, la doble jornada laboral dins i fora de la llar (gran part d’ella no remunerada) i un llarg etcètera que ens deixa clar que un dia com l’1 de maig va més enllà de l’àmbit del treball.

Personalment, he viscut aquesta lluita de classe des de la PAHC, on la transaccionalitat esmentada abans es fa patent quan l’atur o la impossibilitat de treballar encara és més dura per coses com les dificultats d’idioma o per falta de documentació, per haver de prioritzar les cures en l’àmbit familiar tant de grans com de petits o quan la salut no acompanya per culpa de la pressió psicològica a la qual estan sotmeses les persones afectades…

Quan vius des de dins aquestes especificitats és quan aprens que les lluites dels diferents moviments socials són inseparables les unes de les altres. Hem d’aprofitar aquest terreny on la lluita esdevé compartida per tal d’enfortir els nostres músculs de participació i on especialment la corretja de motor són les dones.

La PAHC n’és un gran exemple. Som les dones qui agafem les regnes de la situació, qui tot i les pressions d’aquest sistema patriarcal, ens fem fortes en les nostres adversitats creant una xarxa de suport mutu del qual es nodreix tot el col·lectiu.

Som plenament conscients i afortunades de saber que amb la força i la lluita de totes plegades els bancs, el patriarcat, la patronal i aquest sistema capitalista esdevindrà fluix i sense alè…

Per això, aquest 1 de maig sortirem al carrer plegades per a reivindicar la lluita feminista, anticapitalista, contra la patronal i sobretot contra les elits bancàries que ens volen soles i silenciades… lluitem amb pro de les classes populars!