Anthony Corey Sánchez

Anthony Corey Sánchez: “les quatre barres formen part de la meva signatura”

Anthony Corey Sánchez Alberto, té 18 anys, acabats de fer, fill de pare català i mare hondurenya, va néixer a Hondures i va venir a viure a Sabadell quan tenia un mes de vida. Ha estudiat a la Mare del Diví Pastor, a l’IES del Vallés i vol estudiar ciències polítiques i història.

Et vas donar a conèixer per un fet que va succeir a les dependències de la Policia Nacional a Sabadell. Què va passar?
Doncs vaig anar com qualsevol ciutadà a renovar-me el passaport perquè havia de marxar de viatge a Nova York per anar a veure a la meva àvia. A l’hora de signar, vaig signar amb quatre barres com havia fet durant molt de temps, essent part de la meva signatura. Acte seguit el funcionari em va preguntar si eren les quatre barres catalanes, li vaig dir que no i em va contestar que o signava d’una altra manera o que no em podia renovar el passaport. La meva mare va exigir que vingués un superior, i el suposadament superior va ser molt mal educat i  a més no era el superior. Aquell dia no vam poder renovar el passaport.

I què va passar després?
Vam marxar i vam anar a explicar als mitjans el què havia passat, ja que era una situació que no es podia tornar a repetir. També es van posar en contacte amb mi des de Convergència i des d’Esquerra que ens van ajudar a resoldre el problema.

Com va acabar la història?
Després de sortir als mitjans i amb l’actuació dels partits catalans, al final vaig poder signar com ho havia fet sempre.

I vas poder obtenir el passaport i marxar a Estats Units?
Sí, vaig poder marxar però no aquell estiu com tenia previst. Ho vaig haver de posposar fins al Nadal, i vaig passar el Nadal amb la meva àvia i la meva família d’allà.

Després d’aquest fet, t’has significat políticament sobre la independència de Catalunya. D’on et ve aquest interès per la política?
La veritat és que no em ve ni de pare ni de mare, però aprofundint en les arrels familiars vam descobrir que tenia un besavi que es va presentar a les eleccions a la República Dominicana, va perdre les eleccions i va marxar a Hondures. Però no tinc cap familiar que m’hagi pogut influir directament en el tema polític.

Anthony Corey Sánchez
Anthony Corey Sánchez, durant l’entrevista. Autor: David B.

Quin és el teu punt de vista sobre la política actual?
Doncs crec que el que necessitem és una nova política i per aconseguir aquest fi crec que el camí és la independència. Així aconseguiríem més oportunitats i més transparència.

Si avui s’aconseguís la independència, com creus que seria Catalunya?
Potser els primers mesos serien un pèl complicats, però amb esforç i perseverança tot es pot. Sota el meu punt de vista Catalunya seria molt millor que amb l’actual autonomia.

Has auto editat un llibre titulat Catalunya XXI, 260 dies d’obstinació, aquí expliques una Catalunya diferent a la que vols?
Sí, explico un model molt diferent al que jo penso de Catalunya. En el llibre parlo d’una Catalunya que és pròspera, és rica, però te uns problemes greus que ha de resoldre, el terrorisme i el crim organitzat. Durant aquest temps hi haurà un nou govern, amb un nou president que és el primer president mulat de la història de Catalunya.

Aquest suposat president del teu llibre, té res a veure amb tu?
No et sabria dir [somriu], al llibre hi ha una miqueta de tot.

T’agradaria ser el president de Catalunya?
Sí, a mi personalment, sí. [Fa una llarga pausa] I tant, per servir al meu país faria el que sigui.

Què et va motivar a escriure el llibre?
Sempre he pensat que el meu independentisme es va iniciar al 2012, que no el meu catalanisme. Em va motivar la il·lusió i l’esperança d’un futur que podria ser molt millor. El vaig començar a escriure als 14 anys, i el vaig auto publicar als 17 anys. Ara estic escrivint la segona part, però encara li queda.

Formes part d’alguna entitat clarament independentista?
Sóc militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i sóc de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI). També col·laboro amb la ANC.

Què és el que hi fas?
Col·laboro amb el que necessitin, he fet de ponent en conferències i he participat amb algun que altre acte. M’agrada poder col·laborar en aquestes trobades per demostrar que Catalunya és molt diversa. També intento apropar aquest projecte a la gent que no ha nascut a Catalunya, però que se sent catalana i que busca un millor futur per a la seva família.

Què diuen els teus amics quan et veuen tant ficat amb aquest tema polític?
El meu millor amic és espanyolista, tenim debats intensos, però estem molt units, això que diuen que hi ha una separació i una ruptura entre la gent dintre de Catalunya no és cert. Els amics que no estan ficats dins la política tenen diferents opinions però li resten importància.

Quina opinió tens sobre la candidatura unitària Junts pel Sí de cara a les eleccions del 27-S?
M’agrada el que està fent el President Mas. Estic a favor d’aquesta llista, perquè és una candidatura transversal, on hi ha de tot, gent de tot arreu, de diferents ideologies i orígens. Un dels lemes que tenim a la JNC és Diferents orígens, un mateix destí, independència. D’alguna manera ressalta el que som, un país molt divers, però que quan cal unir-se ho fem.

Què tens previst fer des d’ara i fins al dia de les eleccions?
No descansaré, col·laboraré amb l’assemblea i les JNC. No descansaré perquè hem de guanyar.

No marxes de vacances?
Ja hi he anat, quatre dies amb la JNC, a l’escola d’estiu.

Què creus que passarà el dia 27-S quan hagin fet l’escrutini de vots?
Tinc l’esperança que surti un sí. No sé si rotund o no, però a partir d’allà tocaria preparar la total desconnexió de l’Estat Espanyol.

I si sortís un no?
Si no hi hagués la majoria d’escons hauríem d’acceptar el resultat, al igual que si surt sí, els demés haurien d’acceptar el resultat. Potser seria desil·lusionant, però s’ha d’evitar una desil·lusió i seguir cap endavant com sempre.

Foto portada: Anthony Corey Sánchez mostrant el seu DNI. Autor: David B.

One Comment