Carme Forcadell, candidata a presidir el Parlament

Esquerra Republicana de Catalunya proposa la sabadellenca Carme Forcadell, número 2 de la coalició Junts pel sí a les eleccions del 27 de setembre, com a presidenta del Parlament. L’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana té moltes opcions de ser la segona autoritat de Catalunya.

Forcadell, llicenciada en Ciències de la Comunicació i Filosofia, va ser regidora a Sabadell entre 2003 i 2007, dins del govern primer i després a l’oposició, per Esquerra Republicana. Després es va desvincular de la política activa, fins que va presidir l’Assemblea Nacional Catalana, fent d’aquesta entitat la principal veu del sobiranisme a Catalunya. Va deixar la presidència de l’ANC la passada primavera i a les eleccions del 27 de setembre va ser la número 2 de la coalició Junts pel sí, formada per Convergència Democràtica de Catalunya, ERC i independents.

Dins el pacte que va donar lloc a Junts pel sí, es reservava la presidència de la Generalitat pel convergent Artur Mas i la presidència del Parlament per un candidat proposat per Esquerra. La formació republicana proposa ara Forcadell, que no milita a Esquerra però que té molts números de substituir Núria de Gispert com a segona autoritat de Catalunya.

Foto portada: Forcadell, votant el 27S. Autor: David B.