Foto portada: el regidor de Salut, Ramon Vidal, aquesta tarda. Autor: J.d.A

El regidor de Salut s’apunta al ‘Movember’

Des de fa uns anys, se celebra entre milers d’homes el Movember, la contracció de les paraules moustache i november, per conscienciar sobre temes de salut masculins, com el càncer de pròstata, el càncer de testicles o la depressió en homes. El regidor de Salut de Sabadell, Ramon Vidal, s’ha apuntat aquest any a la iniciativa.

L’any 2012 es van diagnosticar gairebé 28.000 casos de càncer de pròstata només a Espanya, i van morir per aquesta malaltia gairebé 5.500 homes. Pel que fa al càncer de testicles, és el més comú entre els homes d’entre 15 i 45 anys, i es van detectar a Espanya més de 800 nous casos l’any 2012, segons la Movember Fundation, que també treballa pel benestar mental, ja que els problemes de salut mental afecten a una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida.  A més, els homes moren de mitjana sis anys abans que les dones.

Des de fa uns anys, alguns homes es deixen bigoti durant aquest mes. Tot va començar l’any 2003 quan un grup de joves de Melbourne (Austràlia) es van deixar créixer el bigoti per donar suport a un amic afectat de càncer de pròstata. L’any següent va néixer la Fundació Movember, per recaptar fons destinats a la lluita contra aquest tumor.

L’esdeveniment es va globalitzar en els següents anys, arribant als Estats Units, Canadà i l’Europa Occidental. També a Espanya, on la Movember Fundation recull donatius i organiza esdeveniments. Pel que fa a la sensibilització, molts homes es deixen bigoti durant el mes de novembre. A aquesta moda s’ha sumat enguany el regidor de Salut, Ramon Vidal (Unitat pel Canvi): “havia portat bigoti fins els 22 anys però aquest any me l’he decidit deixar de nou afegint-me així a aquesta iniciativa de sensibilització”, assegura el regidor, qui l’any vinent hi tornarà, esperant convéncer més membres de la corporació municipal a deixar-se créixer el bigoti durant el novembre.

Foto portada: el regidor de Salut, Ramon Vidal, aquesta tarda. Autor: J.d.A