Elisabet Casanovas. Autor: David Ruano/Focus

Elisabet Casanovas, actriu: “a Merlí he aprés moltíssim”

L’actriu sabadellenca Elisabet Casanovas interpreta des de la passada setmana el muntatge El Fantasma de Catnterville, acompanyada a l’escenari per Joan Pera, Pep Sais, David Olivares i pel sabadellenc Òscar Castellví, membre de la Joventut de la Faràndula i de la companyia AlGalliner.

Parlem amb la jove actriu abans d’iniciar-se la representació al Teatre Condal del para·lel barceloní.

Quins van ser els inicis de la teva carrera com actriu?
Amb 11 anys vaig descobrir que això era el que més em flipava del món després de fer una òpera infantil a la Faràndula, era la primera vegada que pujava a un escenari com a intèrpret i la sensació aquella era flipant. Llavors vaig començar en diverses escoles de teatre i després del batxillerat vaig estudiar un any al col·legi del teatre i després a l’Institut del Teatre, on encara hi estic estudiant ara. El primer que vaig fer va ser la sèrie Merlí, on vam fer tres temporades i a partir d’aquí ha començat tot.

La sèrie de TV3, Merlí ha estat la catapulta a l’èxit, però com hi vas arribar?
Vaig fer una prova, amb varis càstings. Van ser cinc proves en total i em van escollir.

T’imaginaves aquest èxit?
No. No m’esperava ni aquest èxit ni aquesta experiència tan increïble, ni haver trobat tants bons amics treballant i tampoc que hagués aprés tantíssim. Imaginava que podria aprendre molt però no pensava que tant. Ha estat una molt bona escola.

Amb un dels protagonistes de la sèrie, en Carlos Cuevas, tenies una relació d’estira i afluixa. Com és la teva relació amb ell fóra de les càmeres?
Bé, som molt amics.

Oscar Castellví i Elisabet Casanovas. Autor: David Ruano/Focus
Oscar Castellví i Elisabet Casanovas. Autor: David Ruano/Focus

I amb la resta dels peripatètics?
També, tenim una molt bona amistat de les que hem teixit relacions molt reals i estic segura que molts d’ells m’acompanyaran tota la vida.

Després d’aquesta experiència televisiva has saltat als escenaris i en el primer muntatge que feies al Teatre Nacional vas guanyar un premi Butaca. Com et vas sentir?.
Va ser increïble. Guanyar el Butaca per a mi va ser un impuls per continuar aprenent i un agraïment a tots els meus companys que van estar al Teatre Nacional i que van ser un descobriment molt enriquidor, començant pel Sergi Belbel, la Mercè Sampietro, l’Enric Cambray, l’Antoni Sevilla, la Margarida Minguillón, la Teresa Urroz, la Carme Callol o la Gemma Martínez.

Com et sents treballant al costat d’actors de gran talla professional?
Davant de gent que tenen tanta experiència professional i vital pots fer poca cosa més que aprendre moltíssim i és molt emocionant créixer al seu costat i que t’ho permetin. Treballar plegats és molt bonic.

Sents que els grans actors acullen bé a les noves generacions?
Si. Crec que molt. Almenys en les situacions en les que m’he trobat. També és cert que el teatre és explicar històries i una història no la pots explicar sol, necessites molta gent i és molt xulo poder comptar amb ells.

Elisabet Casanovas i Joan Pera. Autor: David Ruano/Focus
Elisabet Casanovas i Joan Pera. Autor: David Ruano/Focus

A l’escena catalana actualment hi ha un augment de joves talents que esteu començant a créixer com a actors. Qué creus que podeu aportar les noves generacions al teatre català?
Aquesta és una pregunta molt curiosa. Crec que podem aportar molt bona energia i moltes ganes. No ho sé. És difícil dir-ho i parlar d’un mateix.

El Fantasma de Canterville que representeu al Teatre Condal, ha estat un nou repte professional per a tu?
Aquesta obra va ser un gran repte. Em va costar trobar l’estil d’un llenguatge tant wildenià, va ser un repte i encara ho està essent.

I el fet de treballar amb Joan Pera?
Molt bé. Molt bonic, tota una experiència. És molt generós, en sap molt. És un gran savi.

Foto portada: Elisabet Casanovas en el cartell de El Fantasma de Canterville. Autor: David Ruano/Focus