Joan Brunet i Mauri

Joan Brunet, nou president de l’associació Êthos

El periodista sabadellenc Joan Brunet és el nou president de l’associació Êthos en substitució de Florentino Merino. Brunet ocupa el càrrec des del 2 de gener i ha firmat pels propers quatre anys.

Aquest dimecres s’ha anunciat el canvi a la presidència de l’associació Êthos, que treballa en la prevenció i rehabilitació de les dependències. Així doncs, Joan Brunet accedeix a la presidència d’una entitat que l’any passat va celebrar el seu desè aniversari (més info: ‘‘El racó de Vàlua’. Êthos, més de 10 anys treballant per la rehabilitació de les addiccions‘).

Joan Brunet ha assegurat a iSabadell que “estic convençut que jo aprendré més de l’associació que el que ells aprendran de mi”. Brunet espera poder contribuir a fer progressar l’entitat, “un projecte que està consolidat, que presta un gran servei a la societat i que, de vegades, és força desconegut”.


Abans d’ocupar la presidència, Brunet havia estat vinculat en els darrers anys a l’entitat, ja que formava part del seu consell consultiu, que té una funció d’assessorament a l’entitat. Joan Brunet substitueix a Florentino Merino, que ha ocupat el càrrec en els darrers nou anys.

El Síndic Escartín no ha arribat a ser president

L’anunci de l’elecció de Joan Brunet com a president d’Êthos es fa després que ara fa un any i mig la intenció de l’entitat era que el nou president fos Josep Escartín, l’actual Síndic de Greuges Municipal (més info: ‘Josep Escartín pren el relleu a la presidència d’Êthos en el seu desè aniversari‘).

Escartín es va comprometre a exercir el càrrec quan deixés de ser Síndic. Però està en funcions des del 31 de març de 2016. El procés de canvi de Síndic encara està en marxa i, per tant, Josep Escartín no podia encara accedir al càrrec mentre que l’associació necessitava renovar-lo.

Foto portada: Joan Brunet, nou director d’Êthos.