Xavi Alabern. Autor: David B.

La música en vinil torna a Sabadell

Després del tancament de les botigues especialitzades de discs a la nostra ciutat -les darreres que quedaven van ser Ràdio Grau i després Gong discos- i de mesos d’orfenesa en el món musical, ja que actualment només es pot consumir música en grans centres comercials, ha tornat a Sabadell una botiga singular, especialitzada en música, concretament en vinil, un format que cada dia guanya més adeptes.

En la decadència d’aquest format, fa uns anys que només era apreciat pels discjòqueis, que continuaven apreciant aquest material i al mateix temps mantenien viva la flama d’un producte que va estar a punt de la desaparició. Actualment els més melòmans i amants de la música estan tornant a recuperar el format en vinil. Cada vegada s’editen més títols i novetats en vinil i es reediten molts treballs antics. D’altra banda el mercat ofereix cada cop més productes relacionats amb els vinils tanmateix es comercialitzen cada cop més models de reproductors, els coneguts ‘tocadiscos’.

Xavi Alabern. Autor: David B.
Alabern ordenant discs a la botiga. Autor: David B.

En la cresta d’aquesta nova tendència ha nascut a Sabadell des de fa tres mesos la botiga Espai Records Vinil Store (Joan Maragall, número 8, al Centre) ofereix discs de segona mà originals americans dels anys 60-70, portats dels Estats Units, juntament amb reedicions actuals de qualsevol disc i les darreres novetats que s’editen en vinil. La botiga regentada per Xavi Alabern està especialitzada en Rock, Pop, Jazz, Soul, Funk, Blues i Bandes Sonores.

A Sabadell hi havia un buit evident, actualment la musica va pel camí del digital i les descarregues i hi havia un buit per la música analògica i aquest buit només el podia ocupar el vinil. Ara semblava el moment d’intentar-ho” assegura el promotor de la botiga.

Per Alabern, que té passió pel vinil des de molt jove, és “l’únic format”. “Pels melòmans no hi ha cap altre format possible. El CD va de davallada total i com a format físic i de qualitat sonora des del nostre punt de vista només existeix el vinil”.

El futur s’encara clarament cap a la consolidació del vinil com a suport físic musical, buscant cada vegada més qualitat. I per a la gent que la música no els apassiona seguiran amb les descàrregues, amb el mòbil o altres formats digitals” assegura Alabern.

“Hi ha molta gent inquieta que vol començar a tenir la seva pròpia col·lecció de vinils i l’interès per aquest format cada cop creix més” conclou.

Foto portada: Xavi Alabern en la seva botiga. Autor. David B.