Foto portada: el president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: cedida.

Martí: el CN Sabadell, camí de la renovació

El Nadal de 2016 va estar marcat per l’inici de la contesa electoral que havia de renovar la presidència del CN ​​Sabadell. Com les estadístiques mai fallen, van vèncer els que es presentaven des de fora del poder i  va perdre el president Torres i la seva junta.

L’heterogeni equip que envoltava a Claudi Martí, un home de club des de la seva infància, waterpolista en actiu fins ben creuada la barrera dels 30, va convèncer a la massa social i van arribar els primers canvis. “La situació econòmica està molt millor que fa un any” explica Martí en fòrum de l’esport sabadellenc Panatlhon Club.

Martí, acompanyat de Raul Garcia Barroso, el seu vicepresident, va exposar la nova línia assumida per l’entitat més important de la ciutat, que a dia d’avui compta amb 28.000 socis (abans de la crisi havia superat la barrera dels trenta i escaig).

Les directrius de l’actual junta són crear una nova estructura de club, un nou concepte amb més formació per als esportistes, capacitació dels tècnics i millora de les instal·lacions que es posen al servei del soci. Els esportistes, particularment els d’aigua, “tenen davant el repte d’una formació com a persones, uns valors basat en el sacrifici, el treball, l’esforç i la companyonia”.

Els esportistes i els tècnics han cregut en el objectiu de la junta Martí. “Els professionals han cregut també en el projecte i el soci ho valora molt. L’esport té un valor social i cal potenciar-lo”. Martí i Garcia Barroso van comentar que l’esport “va lligat a un projecte empresarial” després de passar revista que a Europa no hi ha un club amb una infraestructura privada com la del Natació Sabadell, una entitat que “dóna força a la ciutat”.

Els fruits del ‘Pla pedrera’

L’anomenat Pla Pedrera, comença a donar els seus fruits des de baix, i es consolidarà en unes temporades. Això no vol dir que es tanquin les portes a esportistes vinguts d’altres clubs, però la base, serà sempre la gent de casa. Fruit d’aquest treball són els equips B de waterpolo, que permetran jugar en competicions nacionals a jugadors que pel seu nivell no tenien plaça en les primeres plantilles.

La transparència de la gestió davant el soci és una meta de l’equip de govern actual, per aconseguir que l’Assemblea aquest oberta a tota la massa social, per a això s’estan reformant els estatuts: “cal fer coses diferents, perquè són necessàries, i no es poden mantenir les mateixes que es feien fa 40 anys”. Una anàlisi de la nova etapa, amb nous tècnics, noves metes i nous somnis, gos, perdura sempre l’ésser un paradigma de l’esport de Sabadell.

Foto portada: el president del CN Sabadell, en una imatge d’arxiu.