L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, al seu domicili durant la reunió del comitè de crisi telemàtica. Autor: cedida.

Sabadell viurà el primer ple telemàtic de la seva història

Sabadell viurà el primer ple municipal telemàtic de la seva història. Serà a finals d’abril, amb data encara per determinar. Així ho han acordat aquest dijous els portaveus municipals dels sis grups polítics amb representació a la Casa Gran. Es mirarà així de recuperar en certa manera el ple ordinari que s’hauria d’haver celebrat el passat 7 d’abril i no es va fer per tenir l’activitat municipal aturada. 

El ple se celebrarà de forma telemàtica a finals de mes i servirà per reactivar la maquinària municipal de cara a l’aprovació del pressupost municipal 2020, ara aprovat en fase inicial però pendent de l’aprovació definitiva. A més, el govern espanyol permet usar part del previsible superàvit del 2019 per afrontar les derivades socials i econòmics del Covid-19, i caldrà fer adaptacions al pressupost per explorar solucions a la crisi del coronavirus.

Reunió telemàtica grup ERC
Reunió telemàtica del grup ERC a Sabadell, el principal de l’oposició, fa setmanes.

Serà el primer ple plenament telemàtic en la història de la ciutat. No hi ha tampoc gaires precedents de votacions telemàtiques, ja possibles des de la darrera reforma del Reglament Orgànic Municipal.

Foto portada: reunió a través d’una aplicació de videotrucada del Comitè Municipal de Crisi del Covid-19. Autor: cedida.