Foto portada: els regidors Chacon, Fernàndez, l'alcalde, Guerrero i el diputat Sanglas, aquest matí. Autor: @esquerra_SBD via Twitter

6 de desembre: ‘laborable’ a mig gas a Sabadell

“Com cada dia a Sabadell, al servei dels nostres veïns i veïnes”. És el text que a mig matí l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, ha escrit a Twitter per palesar que aquest 6 de desembre, dia festiu en commemoració del referèndum de la Constitució Espanyola de 1978, actua com si fos un dia laborable més. El govern local, format per formacions independentistes però també per altres de caire federalista, ha tingut una agenda discreta aquest dimarts.

L’alcalde ha fet explícit que treballa el 6 de desembre a través de Twitter. S’hi veien els quatre regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya més el diputat republicà de Junts pel Sí Marc Sanglas, en una reunió al grup municipal d’ERC a l’ajuntament. Fernàndez, a més, ha tingut dos actes en la seva agenda pública: ha assistit a l’Aplec de Sant Nicolau i a la presentació dels equips de futbol del VDF Roureda.

Els regidors d’Esquerra han treballat, segons van fer públic mitjançant Twitter. A nivell nacional, la CUP va avançar que els seus regidors trebalarien, com han fet els quatre de la Crida per Sabadell. Dos regidors més del govern han tingut agenda pública: el republicà Gabriel Fernàndez s’ha reunit amb la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès (FAIV). Per la seva banda, la tercera tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha assistit a la presentació dels equips del VDF Roureda.

Dependències tancades

Com a qualsevol altre festiu, les dependències municipals han estat tancades, els treballadors municipals han lliurat i no s’ha atès als ciutadans. El mateix passarà dijous8 de desembre, amb menys polèmica simbòlica, dia de la Immaculada Concepció, que es celebra nou mesos abans del naixement de la verge Maria, commemorant la data en la que va ser concebuda.

Unitat pel Canvi es desmarca de la polèmica

En relació a la conveniència de treballar el Dia de la Constitució, una de les formacions que dóna suport a l’executiu, Unitat pel Canvi, ha assegurat que l’actual Constitució està esgotada i cal una de nova en el marc d’un procés constituent. Però asseguren que “no volem alimentar una polèmica vesada merament sobre símbols, perquè la considerem políticament estèril”. Defensen que els festius són un dret laboral. “Si els analitzéssim [els dies festius] detalladament en la majoria de casos no hi estaríem d’acord, començant pels molts festius d’origen religiós”, assegura el portaveu d’Unitat pel Canvi i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga.

Foto portada: els regidors Chacon, Fernàndez, l’alcalde, Guerrero i el diputat Sanglas, aquest matí. Autor: @esquerra_SBD via Twitter.

One Comment