Ca n'Ustrell

Abocaments il·legals a tres punts del Rodal?

  • L’Entesa per Sabadell denuncia abocaments en diversos espais naturals de Sabadell.

  • Asseguren que és la mostra de la desídia de l’equip de govern.

L’Entesa per Sabadell ha tingut coneixement de tres punts de l’entorn natural de Sabadell on s’han fet abocaments incontrolats de terres. Segons el coordinador de l’Entesa, Isidre Soler, no es tracta de cap acció duta a terme per particulars.

L’Entesa té constància de tres punts on s’ha abocat material divers. Es tracta del torrent de Sobarber, a Ca n’Ustrell (al límit Nord de la ciutat, prop de la Ronda Oest abans d’arribar a Can Deu), el torrent de Castelltort (prop del Cercle Sabadellés, anant per la carretera de Bellaterra cap a la UAB) i a la Riera Seca- Riera de Santiga (passat el barri de Poblenou en direcció a Polinyà, aproximadament).

Ens preocupa molt la manca de control i que s’hi puguin abocar terres sense control”, assegura la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez. “Són abocaments que afecten a torrents i rieres, a espais de valor natural i que tenen uns efectes molt negatius”, afegeix el coordinador de l’Entesa, Isidre Soler.

Mentre els abocaments a Ca n’Ustrell i la riera de Santiga són en terrenys privats, els del torrent de Castelltort s’han produït en una finca que és propietat de l’ajuntament de Sabadell. L’Entesa ha demanat informació a l’equip de govern, que segons aquesta formació, els ha dit que no sap d’on poden provenir.


Podeu veure l’àlbum ‘Abocaments il·legals al Rodal?‘ a Flickr.

L’Entesa assegura que denuncien que hi hagi gent que faci els abocaments, més tenint en compte que no són particulars i que aboquen runes, terres, restes de formigó o restes d’asfaltat. Però consideren especialment greu el fet que el govern local “se’n despreocupi”, segons Domínguez. L’Entesa assegura que s’ha abocat material “de forma reitaerada durant mesos” i que ningú ha pres mesures.

Aquesta formació ha denunciat els fets davant l’Agència Catalana de l’Aigua perquè actiï derivant les responsabilitats i garanteixi la protecció dels torrents.

Foto portada: Un dels abocaments que denuncia l’Entesa, en concret, a ca n’Ustrell. Foto: cedida.

2 Comments