Nani Valero i Anna Lara (Crida), durant la roda de premsa. Autor: Izan V.

Acusacions entre Crida i govern per la transparència amb SMATSA

  • Nani Valero, portaveu de la Crida, ha acusat el PSC de no tenir “voluntat política” per facilitar els documents demanats per l’oposició. Els socialistes ho contradiuen.
  • Ara, el grup anticapitalista demana explicacions pel contracte de SABA, l’altra empresa que Rodríguez va esmentar al seu comunicat.

Declaracions creuades entre representants de la Crida i el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, per la sol·licitud d’expedients sobre Smatsa. A les 10 del matí, el grup anticapitalista ha denunciat públicament “manca de transparència” per part del govern municipal, declarant que encara no han rebut la documentació demanada després de la destitució de Jesús Rodríguez i les insinuacions de presumptes irregularitats. Dues hores després, Gibert ho ha negat tot, apuntant que s’ha seguit el procediment habitual i que avui es facilitaran els informes.

Una setmana després del cessament de l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, els seus comentaris sobre SMATSA continuen provocant discrepàncies entre govern i oposició. La Crida ha denunciat aquest dilluns que encara no han rebut la documentació que van exigir després de la comissió informativa de dimarts. “Tenen més temps per fer declaracions que per donar instruccions per facilitar-nos els informes i expedients demanats”, ha declarat Nani Valero, portaveu del partit.

La representant de la Crida ha assenyalat que els partits de l’oposició van demanar un seguit de documents per esvair els dubtes que havia generat el pronunciament de Rodríguez. “Volem informació sobre la reclamació laboral del sindicat co.bas i com s’està tramitant i sobretot, volem l’informe que parla de l’IPC” ha apuntat Valero.

Pol Gibert, donant declaracions avui a la sala de premsa de l’Ajuntament. Autor: Jordi M.

Unes hores després, el tinent d’alcaldessa Pol Gibert ha defensat davant dels mitjans que les acusacions de la Crida són “falses”. Segons ha explicat, l’Ajuntament ha seguit el procediment habitual de tramitació i divendres passat va comunicar als interessats que tindrien accés a la informació requerida. Aquest dilluns, ha dit, ja la tindran disponible. D’aquesta manera, el representant socialista ha assegurat que la Crida “vol aportar un núvol de boira en un tema que no té més”.

La Crida posa el focus sobre SABA

Tot i que fins ara l’oposició havia centrat la mirada en la gestió dels contractes amb SMATSA, la Crida ha anunciat avui que demana una “reunió urgent” al govern per “esclarir les concessions de SABA“. L’empresa d’aparcaments va ser citada per Rodríguez al seu comunicat públic i el grup municipal de la Crida creu que el govern no ha donat les explicacions necessàries al respecte.

“Recordem que el regidor Jesús Rodríguez no només ficava sobre la taula el tema d’SMATSA sinó que també mencionava SABA. Si bé de sortida es va convocar una comissió per donar informació d’SMATSA, no tenim cap explicació sobre SABA, sobre cap assumpte, ni hi ha hagut cap iniciativa per part del govern per ser transparents en aquest tema”, ha apuntat la regidora Anna Lara

“Fa un any ja vam demanar informació sobre la licitació de la caixa de ciment del passeig i les concessions amb l’empresa SABA, i no ens l’han fet arribar encara. Així que avui mateix hem demanat una reunió d’urgència per esclarir les dades” ha resumit la regidora.

Foto de portada: Nani Valero i Anna Lara (Crida), durant la roda de premsa d’aquest dilluns. Autor: Izan V.

Comments are closed.