Així ha anat la recepció institucional a Carme Forcadell (sense el PSC ni Cs)

  • “No ho tornarem a fer sinó que ho farem millor”, assegura Forcadell a la sortida de la recepció.
  • Crítiques d’Esquerra i la Crida per la no assistència de l’alcaldessa a la recepció oficial.

Peculiar recepció institucional a Carme Forcadell, l’expresidenta del Parlament de Catalunya condemnada 11,5 anys per sedició pel Tribunal Suprem i indultada el passat mes de juny. Tal i com es va aprovar a la Junta de Portaveus, l’Ajuntament l’ha rebut en acte oficial. Però no hi ha anat cap regidor ni de Ciutadans ni del Partit dels Socialistes, tampoc l’alcaldessa, Marta Farrés. Forcadell ha obviat aquest aspecte en la seva intervenció i s’ha mostrat agraïda pel gest municipal.

Entre les restriccions del coronavirus, que han reduit l’aforament de la sala de plens, i els representants de mig ajuntament seguint les seves tasques ordinàries als seus despatxos, la recepció a Carme Forcadell ha tingut un to desconegut. L’ha conduïda la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, el vot de la qual va forçar la recepció. Morell ha sostingut que actes així afavoreixen el “desig d’entesa” perquè “hem de ser capaços de trobar-nos encara que sigui des de punts de partida diferents”. Morell ha insistit que “els indults són un pas important cap al retrobament i l’inici d’un nou temps on caldran més gestos”.

Forcadell i Morell, a la sala de plens. Autor: David B.
Forcadell i Morell, a la sala de plens. Autor: David B.

Per la seva part, Carme Forcadell ha recordat que fa 18 anys va seure per primer cop a la sala de plens, llavors com regidora d’Esquerra Republicana. Guarda un bon record dels seus quatre anys com a regidora, la meitat al govern amb Manuel Bustos i la meitat a l’oposició. “Va ser una de les experiències més enriquidores que he tingut a la meva vida i em va permetre conèixer més una ciutat emprenedora i treballadora”, ha dit. L’expresidenta del Parlament ha assegurat que els indults són una “petita victòria que ens hem guanyat” amb la pressió popular i les resolucions dels tribunals europeus. “No ens han regalat res, ens ho hem guanyat”, sosté, mentre que insisteix que la solució és “l’amnistia”.

“L’alegria no serà completa fins l’amnistia, que implica reconèixer el conflicte polític, la voluntat de solucionar-lo i la fi de la repressió política i econòmica”. Ha insistit que “les meves conviccions estan intactes: sóc tan d’esquerres i tan republicana i tan feminista o més que abans i lluitaré per una Sabadell republicana dins d’una Catalunya republicana”.

Forcadell no ha signat al llibre d’honor perquè ja ho havia fet en una altra visita anteriorment quan presidia el Parlament, Després de la seva intervenció, s’ha fotografiat amb els representants dels grups municipals que van aprovar la recepció (ERC, la Crida, Junts per Sabadell i Podem), i també amb els diputats al Parlament Juli Fernàndez (ERC) i Xavier Pellicer (CUP), presents a l’acte. Abans ha demanat els representants polítics que posin les persones al centre de la seva acció pública. “Hem de cuidar-nos, la pandèmia és dura, ens hem d’ajudar i hem de parlar també de coses com la felicitat i gaudir de les petites esferes de llibertat que tenim”, ha finalitzat.

Forcadell, després de la recepció, saludant ciutadans. Autor: David B.
Forcadell, després de la recepció, saludant ciutadans. Autor: David B.

Fora de l’Ajuntament, ha estat rebuda i aplaudida per un centenar de persones. En una breu intervenció, ha insistit que els indults són una “petita victòria” i que “no ho tornarem a fer sinó que ho farem millor”.

ERC, la Crida i Junts valoren l’absència de l’alcaldessa

En una atenció als mitjans, el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha lamentat l’absència de Marta Farrés a la recepció oficial. “Entenem que cada partit polític pot assistir als actes que vulgui però l’alcaldessa no només és regidora d’un partit sinó que té una responsabilitat institucional que avui, i ens estem acostumant, no ha exercit”. En un to similar la Crida: “Ens sembla molt greu que l’alcaldessa que deia que volia ser l’alcaldessa de tothom es negui a acatar una decisió aprovada per la Junta de Portaveus. És deplorable una actitud tan partidista de la institució que ens representa a tots”, ha assegurat a aquest digital la portaveu, Nani Valero. Per la seva part, el portaveu de Junts, Lluis Matas, ha assegurat respectar la decisió de Farrés i dels regidors socialistes. “La majoria de la Junta de Portaveus hi vam votar a favor però no entrarem a valorar qui hi era i qui no hi era avui”, ha assegurat.

Segons han confirmat tant fonts municipals com d’Esquerra, Farrés i Forcadell han conversat alguns minuts abans de la recepció oficial. Mentre l’acte es duia a terme, Farrés ha seguit amb la seva activitat ordinària al seu despatx i al migdia tenia una trobada amb els estudiants sabadellencs a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) amb millor nota. Mentre Forcadell estava empresonada a Wad-Ras, sense publicitat, va rebre la visita de Farrés.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevant directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: els portaveus de la Crida, Nani Valero, Podem, Marta Morell, Forcadell, d’ERC, Gabriel Fernàndez, i de Junts per Sabadell, Lluis Matas. Autor: David B.

Comments are closed.