Foto portada: manifestació propalestina el passat diumenge a Barcelona. Autor. ACN.

L’Ajuntament exigeix un alto el foc a Gaza i condemna els crims contra civils “els cometi qui els cometi”

  • PSC, ERC, Crida i En Comú Podem tiren endavant una moció denunciant l’ocupació i “l’apartheid”.
  • Entitats socials sabadellenques convoquen una concentració divendres en solidaritat amb el poble palestí.

No hi ha conflicte internacional que polaritzi l’opinió pública com la qüestió israelo-palestina, que té ressonàncies a tot arreu. Alguna cosa així ha passat aquest matí a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament. No obstant això, el consistori ha aprovat una moció de Sabadell En Comú Podem per la “resolució pacífica del conflicte i el respecte a la legalitat internacional” amb l’únic vot contrari de Vox i l’abstenció de Junts. La portaveu municipal del PP no ha pogut assistir a la trobada per qüestions personals.

La moció aprovada ha arribat a la Junta de Portaveus pel grup municipal d’En Comú Podem. La moció de la Crida per Sabadell, que demanava la política BDS contra Israel (Boicot, Desinversions i Sancions) ha quedat rebutjava pel PSC, Junts i Vox. El text finalment aprovat demana el “cessament dels bombardejos” i demana un alt al foc a la franja de Gaza. Denuncien els plans de “setge i aïllament total” així com la “invasió terrestre” que prepara el govern d’Israel.

Pel que fa als actes terroristes de Hamas, els defineix com “atroços” i els condemna, així com la “represàlia massiva i indiscriminada sobre la població de Gaza”. D’altra banda, exigeix a Israel “el fi de l’apartheid i l’ocupació del territori palestí” i que compleixi les resolucions de Nacions Unides. El text també defensa la creació d’un estat palestí “viable”.

Concentració propalestina divendres

D’altra banda, s’ha convocat una concentració per a divendres (18.30 hores) a la plaça Sant Roc sota el lema ‘Aturem el genocidi del poble palestí’. L’acte té el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, qui va acollir dilluns una trobada preparatòria, formacions polítiques d’esquerres i altres moviments socials.

Foto portada: manifestació propalestina el passat dissabte a Barcelona. Autor. ACN.

Comments are closed.