Foto portada: l'alcalde de Ripollet, Luis Tirado, l'alcalde de Montaca i Reixac, Bartolomé Egea, el diputat David González, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, l'alcalde de Barberà, Xavier Garcés, i l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, aquest migdia, a la seu del PSC Vallès Sud, a Sabadell. Autor: J.d.A.

Els alcaldes del PSC celebren l’acord pressupostari: “l’hospital Ernest Lluch ara va de debò”

Confiança total dels alcaldes afectats en que l’eterna promesa de l’hospital Ernest Lluch, la principal finalitat del qual és descongestionar el Parc Taulí, ara vagi de debò. Gairebé seguretat. Així s’han expressat els principals alcaldes socialistes implicats aquest divendres des de Sabadell. Reconeixen que el govern de la Generalitat creu en el projecte. Veuen passos endavant importants. I reivindiquen la seva tasca per aconseguir-ho.

Els alcaldes de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà i Badia creuen que el projecte de l’hospital Ernest Lluch ha rebut una empenta gairebé definitiva amb l’acord pressupostari segellat entre ERC i el PSC que desencalla el pressupost de la Generalitat per al 2024. No obstant, encara s’ha d’aprovar i falten vots, almenys l’abstenció d‘En Comú Podem o de Junts per Catalunya. En tot cas, asseguren que l’acord al que han arribat socialistes i republicans és gairebé històric pel que fa a l’eterna promesa de l’hospital.

“Veiem que l’hospital serà una realitat que farà que el Taulí tingui una pressió assistencial més baixa”, ha celebrat l’alcalde de Ripollet, Luis Tirado. “Donarà servei a 180.000 persones”, destaca l’alcalde de Moncada i Reixac, Bartolomé Egea. Els batlles socialistes han reivindicat la seva tasca. “Si tenim l’hospital a tocar és per la pressió de les alcaldies socialistes”, assegura Xavier Garcés, de Barberà. “Els tres darrers consellers de Salut [Alba Vergés, Josep Maria Argimon i ara Manel Balcells] hi han cregut. En la darrera trobada a més el conseller va descartar la compra de l’Hospital General de Catalunya. Així que l’única alternativa és construir l’hospital Ernest Lluch. I s’han fet passes rellevants que ens fan creure-hi”, celebra el batlle de Cerdanyola, Carlos Cordón.

Quines són aquestes passes? L’Àrea Metropolitana ha desencallat els tràmits que han d’acabar amb la cessió dels terrenys a la Generalitat. Per què no s’havia fet abans? Per manca d’acord entre ajuntaments, bàsicament amb l’ajuntament de Montcada i Reixac. L’actual batlle ha responsabilitat a l’anterior govern municipal de Laura Campos, dels comuns. Un cop estigui cedit el terreny, es preveu un any per licitar el projecte i un any més licitar les obres. Segons el calendari esbossat “amb tota la prudència” per Cordón, els tràmits podrien estar enllestits a finals de l’any 2026 o principis de 2027. L’acord pressupostari preveu que un cop s’hagi cedit el solar, no abans, es traurà a concurs el projecte. L’hospital estarà gestionat per la Corporació Sanitària Parc Taulí com un hospital lleuger vinculat a l’hospital de Sabadell.

Expectació amb el túnel d’Horta ferroviari

Els alcaldes socialistes també han celebrat la previsió de fer un estudi de viabilitat per construir el túnel d’Horta ferroviari, i no només el túnel de Vallvidrera. Una llarga reivindicació que havia quedat al calaix de l’oblit i que seria un reforç del transport públic.

Finançament singular per a Badia

Per la seva part, l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, també ha anunciat que es preveu que el Parlament comenci a tramitar la llei de finançament singular del seu municipi, pendent des de l’any 2019. Per la seva configuració (poc territori, molta densitat de població i usos només residencials), Badia necessita un finançament singular, apunta Menor.

Informació relacionada:

Foto portada: l’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, l’alcalde de Montaca i Reixac, Bartolomé Egea, el diputat David González, l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, aquest migdia, a la seu del PSC Vallès Sud, a Sabadell. Autor: J.d.A.

Comments are closed.