Foto portada: Aragoneses en la presentació d'un llibre al Librerío de la Plata, l'any 2019. Font: Librerío de la Plata / Facebook.

Alfons Aragoneses, nou director de Memòria Democràtica

El jurista vinculat a Sabadell Alfons Aragoneses ha estat nomenat nou director de Memòria Democràtica de la Generalitat. La nova consellera de Justícia, Gemma Ubasart, l’ha nomenat aquest dimecres, segons ha explicat el propi Aragoneses al seu compte de Twitter.

Aragoneses ha estat observador internacional en diverses eleccions, i a Sabadell va estar vinculat a l’Entesa per Sabadell en diverses eleccions municipals. És jurista, historiador del dret i escriptor. És professor d’Història del dret a la Universitat Pompeu Fabra. Les línies centrals de la seva recerca acadèmica són la justícia transicional, és a dir, de les transicions a la democràcia, el dret i les dictadures i la història justícia comparada.

En un missatge a Twitter, Aragoneses s’ha mostrat “molt agraït” pel nomenament i ha mostrat la seva “il·lusió i ganes de treballar”.

Sabadellencs a Memòria Democràtica

Aragoneses succeeix en el càrrec al també sabadellenc Toni Font, qui va ser nomenat per la consellera de Justícia Lourdes Ciuró, i que ha estat cessat amb la marxa de Junts per Catalunya de l’executiu català. Anteriorment, també havia estat directora general de Memòria, llavors amb el conseller Raül Romeva, la sabadellenca Carme Garcia.

Foto portada: Aragoneses en la presentació d’un llibre al Librerío de la Plata, l’any 2019. Font: Librerío de la Plata / Facebook.

Comments are closed.