Foto portada: la sala de plens, aquest dimarts. Autor: David B.

Almenys tres regidors es troben confinats: la política municipal es passa de nou al telemàtic

Després d’uns mesos a mig camí entre la normalitat i les restriccions, la política municipal torna a passar-se al mode telemàtic de nou. Aquest dimecres els pressupostos municipals s’havien d’aprovar en un ple extraordinari. La sessió es manté però per les pantalles. També les rodes de premsa amb els mitjans tornen a plataformes com Google Meet o Skype.

L’allau de positius dels darrers dies, i els molts confinaments, afecten tothom, també els representants públics de Sabadell. Segons ha pogut saber aquest digital, hi ha almenys tres regidors (d’un total de 27, més d’un 10 per cent) confinats en aquests moments, ja sigui per ser positiu de covid o bé per haver-ne estat contacte estret. Es tracta de tres regidors de tres formacions polítiques diferents. No és un cas aïllat: almenys més de 30 diputats (d’un total de 350 al Congrés dels Diputats) es troben en la mateixa situació.

Aquest fet i les noves restriccions impulsades per la Generalitat han aconsellat l’Ajuntament convocar el ple d’aquest dimecres de forma telemàtica. Fins ara se celebrava de forma presencial, però sense públic, i amb els 27 regidors a la sala i poc més de mitja dotzena de persones més, entre ells, els pocs periodistes que segueixen el ple en viu, tècnics municipals i assessors. La sessió d’aquest dimecres era i és rellevant: s’aproven els pressupostos i les al·legacions a la proposta d’impostos per a l’any 2022.

D’altra banda, dijous l’Ajuntament ha convocat una roda de premsa després d’una Junta de Portaveus. Per primer cop en uns mesos, l’alcaldessa, Marta Farrés, compareixerà de nou de forma telemàtica.

La programació nadalenca es manté

No obstant, la resta d’activitats civils i culturals, com la programació nadalenca, segueixen amb normalitat almenys fins ara. Les noves restriccions sí retallen els aforaments a la restauració i la cultura, però sempre en espais interiors. La cavalcada de moment es manté i segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, així ha de ser perquè es fa en espais oberts i sense grans aglomeracions.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: una imatge del ple municipal, el passat mes de novembre. Autor: David B.

Comments are closed.