Foto portada: simulació de l'entrada de la piscina d'onades. Autor: Ajuntament / cedida.

L’Ajuntament i els impulsors del SurfCity anuncien millores ambientals al projecte

La carpeta del projecte Sabadell SurfCity no està ni molt menys tancada i de fet, és més que probable que només hagi fet que obrir-se. Més tenint en compte que falten 13 mesos per les eleccions municipals. Mentre la societat informada mira de treure l’aigua clara d’un projecte que ha sorprès gairebé tothom, l’Ajuntament i el promotor privat que vol fer la piscina d’onades han pactat una sèrie de millores en el projecte, presentat per primer cop el 4 de març, és a dir, no fa ni dos mesos.

L’Ajuntament difòn algunes novetats en els darrers dies. L’alcaldessa de Sabadell va assegurar dimarts a la Fundació Bosch i Cardellach que la primera proposta del grup inversor era gastar vuit milions d’euros però que la factura va pujant i ja va pels 14, a causa dels requisits ambientals i d’adaptació a l’entorn que imposa l’administració. “Si no es compleixen, el projecte no sortirà endavant”, va avisar.

Foto portada: simulació de l'entrada de la piscina d'onades. Autor: Ajuntament / cedida.
Simulació de l’entrada de la piscina d’onades. Autor: Ajuntament / cedida.

Ara el consistori, que s’ha reunit amb els promotors fa pocs dies, fa saber alguns detalls no coneguts. El més important és una reducció de l’alçada de l’edifici. Serà òbviament més baix que el presentat en roda de premsa el 4 de març. Un segon canvi en la gran zona d’aparcament que es projecta a cel obert a l’exterior: ja no serà de formigó sinó de terra compactada.

Segons es veu en les noves simulacions o renders, la piscina d’onades quedarà bastant integrada a la zona esportiva de Sol i Padrís i especialment a la Bassa de Sant Oleguer. La gran piscina quedarà més a prop del Ripoll que de la Pista Coberta i entre la pista esportiva i la piscina se situarà l’aparcament. Cal tenir en compte que a més hi haurà diversos restaurants i altres serveis d’oci i lleure.

Foto portada: simulació de l'entrada de la piscina d'onades. Autor: Ajuntament / cedida.
Simulació de l’entrada de la piscina d’onades. Autor: Ajuntament / cedida.

Pel que fa als dubtes ambientals o sobre el consum d’aigua, algunes informacions ja conegudes. El consistori assegura que les piscines es nodriran d’aigua amb circuits tancats. Caldran 6.500 metres cúbics. La piscina principal rebrà l’aigua no potable de la mina del Molí d’en Torrella com va revelar el Cap d’Urbanisme en la primera sessió dels debats que s’han celebrat en les darreres setmanes. De l’aigua se n’evaporarà l’1,5 per cent mensual, el que vindria a ser la despesa de regar la meitat d’un camp de futbol, segons precisen fonts municipals. D’altra banda, es connectarà la piscina d’onades amb el dipòsit d’aigua regenerada no potable de La Bassa, l’aigua de les dutxes i les aixetes es recollirà en un dipòsit i s’aprofitarà per omplir les cisternes dels lavabos. També s’incorporarà un sistema de recollida de l’aigua de la pluja per fer-la servir per regar.

Nul·la petjada de carboni

El consistori insiteix que la petjada de carboni serà nul·la, ja que tota l’energia provindrà al 100 per cent de fonts d’energia renovable (solar, eòlica i hidroelèctrica). El sostre de l’aparcament tindrà plaques solars per produir un terç del consum elèctric.

Arbrat

Finalment, l’Ajuntament sosté que el solar on es vol fer la piscina ara té 30 arbres. Si la piscina es fa n’hi haurà més de 200 “respecte i conservant el tipus de flora existent”.

Foto portada: render de la simulació. Autor: Ajuntament: cedida.