Foto portada: Forcadell, durant la rebuda popular després de l'indult, el 29 de juny de 2021. Autor: David B.

Podem desempata i força una recepció oficial a Carme Forcadell

El resultat electoral de l’any 2019 va deixar Podem com a partit frontissa entre el bloc independentista (format pels 13 regidors d’Esquerra, la Crida i Junts per Sabadell) i el constitucionalista (13 regidors de PSC i Ciutadans). Els votants van donar a Podem un pes al llarg de tot el mandat que li va servir per decantar l’alcaldia però també en altres votacions. Aquest dilluns el vot favorable de Podem ha forçat l’Ajuntament a rebre formalment Carme Forcadell, exregidora de l’Ajuntament entre 2003 i 2007, expresidenta del Parlament, empresonada pel Suprem i ara indultada pel govern central.

Forcadell va rebre l’indult poc abans de Sant Joan i el passat 29 de juny va ser rebuda per l’independentisme en un acte a la plaça Sant Roc (més info: ‘Forcadell: “l’indult és un pas més”). Però els tres partits independentistes presents al ple volien una recepció oficial i així ho van elevar a la Junta de Portaveus d’aquest dilluns, que s’ha celebrat de forma extraordinària.

El resultat força l’executiu municipal a fer una recepció oficial a Forcadell malgrat que el principal partit del govern hi ha votat en contra. El PSC i Ciutadans han rebutjat la proposta i tant ERC com la Crida i Junts hi han votat a favor. Havia de desempatar Podem. I ho han fet. En aquesta tessitura el partit lila ha anat basculant tot sovint en funció del tema. Per exemple es van abstenir de demanar l’amnistia, i la moció va ser rebutjada perquè en cas d’empat pesa més el vot de qualitat de l’alcaldessa (més info: ‘L’Ajuntament no demanarà l’amnistia‘). Podem va votar a favor fa dos anys de retirar la pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’ del balcó de l’Ajuntament (més info: ‘Aprovat retirar la pancarta‘).

En aquesta ocasió, però, des de Podem sí han vist amb bons ulls rebre formalment Carme Forcadell, i hi han votat a favor. Ara la recepció oficial ja és obligatòria. No hi ha data encara, tot i que la moció preveu que se la rebi abans del 25 de juliol, és a dir, en les properes dues setmanes.

Foto portada: rebuda popular a Carme Forcadell, el passat 29 de juny. Autor: David B.

Comments are closed.